Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdyz svítí sipka pro opustení krizovatky mají chodici zelenou? Ted si nejsem jistá a vrtá mi to hlavou. V zákonu to není napsáno.
Šipka pro vyklizení křižovatky, co svítí zeleně a je orámovaná bíle čtvercem a stojí samostatně v rohu křižovatky, tak tam chodci mají červenou.
Šipka doplňková u semaforu, kde svítí červená a šipka zeleně, tak tam mohu jet, ale všem dávám přednost.
doplněno 19.06.12 21:54:Hlavně tam svítívá pro opuštění křižovatky a pokud pojedeme tři a první auto s těch tří bude pouštět chodce, tak druhé a třetí stojí v křižovatce a zavazí, takže chodci mají určitě z 90% červenou
doplněno 20.06.12 16:33:pokračuji: ..., aby auta mohla jet a nestála uprostřed křižovatky
Tuším že ne vždy to tak musí ale být i když by mělo!Pokud top tak nebude,tak dát přednost chodcům.
Mám za to,že jsem se stímto již setkal ale nemůžu si vzpomenout kde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.