Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklé hodiny

Od: felicia123 odpovědí: 1 změna:

Na mé felicii r.v. 1995 (klasicky ručičkový)

Se mi jednoho dne když jsem měnil čas zasekly hodiny.

Ten čudlík je jak beton ten se nehne a hodiny ukazují pořád stejnej čas.Dost mě to štve.

Nevíte nikdo jak na to?

Děkuju za každou radu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Opravit bez rozebrání palubky a budíku určitě nepůjde. Kouknul bych, jestli jsou všechny pojistky vpořádku. Napájení těch hodin má taky svojí pojistku a je společná i s jinými spotřebiči a nastudujte si to zde a případně vytiskněte a dejte do auta pro příště (hodí se to):

skoda.panda.cz/...

Pak je potřeba rozdělat palubní desku a nebojte se toho, jedná se jen o ten černý ovál kapličky s výdechy a spínači:

felicia.manas.name/...

Pak se dostanete k přístrojové desce. Nejlepší volbou je sehnat na bazos.cz budíky s felicie, která měla otáčkoměr a digitální hodiny a přehodit je kus za kus. Nebo rozebrat tu svojí a skusit opravit hodiny (špatný kontakt, nebo zaseknuté převody, nebo spálené a KO).

doplněno 19.06.12 20:50:

Přístrojové desky byly s hodinami, s BMM (SPi) vstřikováním, ty vaše, pak MPi a diesel

doplněno 19.06.12 20:54:

Tachometry se dají bez problémů přehodit s jedné přístrojovky do druhé povolení 4x šroubků na plochý šroubováček zezadu kolem náhonu a odcvaknutí plexi štítu po obvodu. Případně si přehodíte i ten plexi štít, pokud bude lepší a méně poškrábaný (jde vyleštit zubní pastou, nebo 3M leštěnkou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]