Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod automobilu z německa

Od: mila123* odpovědí: 9 změna:

Přeji všem dobrý den, potřebovala bych se informovat o takovéto situaci: Můj přítel z Německa by chtěl na mne přepsat automobil, který je registrován v Německu,má platnou STK i pojištění ale vše v zahraničí, co všechno tedy zařídit, abychom to mohli "postavit" na české papíry?

Předem všem děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

bohužel klasika dovozová TK+2000,.-reg.poplatek a navíc ještě dalších 800,-jakože převod(ačkoli nic nepřevádíte)...nicméně,pokud ještě vydržíte do konce roku-tak od 1.1.2013 naštěstí díky EU musí ČR narovnat převody v registrech mezi zeměmi EU,takže pokud bude platná TK,tak převod třeba právě ze SRN do ČR bude zdarma-ted to dělá lehce přes 5000,- u benzínu a necelých(jak kde) 6000,- nafta

mila123*
hodnocení

takže s autem zajedeme na emise, ty necháme změřit, pak na STK, kde si vyžádáme dovozovou STK a evidenční se nedělá?, pak pojišťovna, kde si nechám vystavit na mé jméno a dané auto pojistku a pak hurá na dopravní, kde zaplatíme reg. poplatek, další převod a sebou asi mít kupní smlouvu a plnou moc? a co za formuláře mít vyplněné?

Evidenční kontrola je SOUČÁSTÍ každé STK!

nu*

Jakou plnou moc?

mila123*
hodnocení

No abych to za přítele mohla vyřídit sama na úřadech, protože nejsme oddáni, tak asi bude potřeba zplnomocnění, protože je velice pracovně vytížen a po úřadech nebude běhat a jde přeci už skoro o "moje autí ;)" a tedy všechno co jsem výše popsala by mělo k přepisu stačit i s tím pojištěním.

nu*

ale v zadání píšete, že budete chtít "přepsat" auto na sebe, ne na přítele...pokud myslíte odhlášení v německu na zulassungstelle a ten papír co je nadepsán volmacht, tak chápu...ale v čr budete jednat sama za sebe, nebo ne?

Plná moc slouží v případě, kdy člověk nechce nebo nemůže jednat na úřadu osobně, podle občanského zákoníku a správního řádu si může zvolit zmocněnce, zmocněnec je člověk, který pak jedná jménem zmocnitele...Koho chcete zastupovat na základě plné moci, když budete jednat sama za sebe?

mila123*
hodnocení

ano na sebe to chci přepsat, ne na přítele a výše jsem psala, že auto vlastní přítel na své jméno(je němec) proto německé papíry a chci abych to měla na sebe v čr na českých papírech na své jméno, proto ta plná moc, při které budu zastupovat svého přítele, protože já jsem momentálně v čr a on v německu

erikch*

tohle zcela jednoduše vyřeší kupní smlouva(tím deklarujete legální nabytí auta) a s veškerými DE doklady(vč.odhlášky) budete už jednat sama za sebe(bez potřeby jakéhokoli zmocnění) zde v ČR na STK(nějakou větší STK-ne každá dělá dovozovky-ofiko je jakože rozsáhlejší než běžná)...formuláře atd.vám rádi poradí přímo na místě(je to ten složený A4-registrace) až s autem dorazíte přímo na smluvenou TK...A ještě rada ,auto dovezte sem do ČR ještě na původních DE značkách,ty pak sundejte a pošlete příteli k odhlášení-on je obratem pošle vám a můžete vyrazit na STK (je zbytečné odhlašovat a pak platit převozky apod.)

ridic

S D značkama bych ještě zajel vyřídit dovozovou STK a až pak vrátil značky, aby to přítel mohl odhlásit v D, pak s potvrzenou odhláškou a dovozovou STK přihlásil v CZ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]