Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najetí do křižovatky

Od: dosty odpovědí: 5 změna:

Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst.1 písm.h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst.
A co když odbočuji na doplnkovou šipku s čeveným světlem? taky tam nemůžu najet a přejet ( minout) semafor dokud neuvídim že mi tam nic nejede?

MŮŽE MI TO NEKDO OBJASNIT?*nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

1x

Pokud myslíte zelenou šipku, která je vedle klasického semaforu, tak ty jsou většinou doprava. Pokud myslíte zelenou šipku doleva na protilehlé straně křižovatky, tak pokud svítí, auta v protisměru mají červenou. Pro vás to znamená opustit křižovatku. Jedná se o signál pro opuštění křižovatky. Pokud je ale za křižovatkou kolona, tak že by jste musel zůstat stát v křižovatce, tak do křižovatky nevjíždějte. Blokovaly by se zbytečně i pruhy, které by vzhledem ke koloně nemusely.

dosty
hodnocení

Nemám na mysli singlál pro opuštění křižovatky. Myslím ZELENOU DOPLŇKOVOU ŠIPKU,KTERÁ SVÍTÍ SPOLEČNĚ S ČERVENÝM SVĚTLEM a ukazuje doprava

Pokud svítí zelená doplňová doprava, u nás to znamená, že auta zleva mají červenou a já mám tedy volno. Rozhodně si najet můžeš, tedy pokud napravo nestojí kolona (což se u nás stává, protože 60 metrů za křižovatkou je železniční přejezd).

241334

To, že u vás mají auta zleva červenou, neznamená, že je to tak všude.

Naopak auta zleva mohou mít zelenou a dodatková šipka doprava slouží jenom k urychlení dopravy.

repkin*
hodnocení

1x

Solenza to vystihl naprosto přesně na tom není nic k nechápání a pokud to tak není na všech křižovatkách, tak potom platí dále značky a přednosti zprava. Chce to používat mozek místo sena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]