Nejste přihlášen/a.
Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst.1 písm.h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst.
A co když odbočuji na doplnkovou šipku s čeveným světlem? taky tam nemůžu najet a přejet ( minout) semafor dokud neuvídim že mi tam nic nejede?
MŮŽE MI TO NEKDO OBJASNIT?
Pokud myslíte zelenou šipku, která je vedle klasického semaforu, tak ty jsou většinou doprava. Pokud myslíte zelenou šipku doleva na protilehlé straně křižovatky, tak pokud svítí, auta v protisměru mají červenou. Pro vás to znamená opustit křižovatku. Jedná se o signál pro opuštění křižovatky. Pokud je ale za křižovatkou kolona, tak že by jste musel zůstat stát v křižovatce, tak do křižovatky nevjíždějte. Blokovaly by se zbytečně i pruhy, které by vzhledem ke koloně nemusely.
Nemám na mysli singlál pro opuštění křižovatky. Myslím ZELENOU DOPLŇKOVOU ŠIPKU,KTERÁ SVÍTÍ SPOLEČNĚ S ČERVENÝM SVĚTLEM a ukazuje doprava
Pokud svítí zelená doplňová doprava, u nás to znamená, že auta zleva mají červenou a já mám tedy volno. Rozhodně si najet můžeš, tedy pokud napravo nestojí kolona (což se u nás stává, protože 60 metrů za křižovatkou je železniční přejezd).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.