Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lambda sonda

Od: sestrickaveunka* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit jak vyměnit lambda sondu na feldě. Zvládnu to doma nebo musím do servisu? díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Moje felda 1,6 má chudou směs a vybral jsem tuto lambdu,jde o dobrý,či špatný výběr (myslím výrobce)?

www.cc-autodily.cz/sonda-kyslikova-lsh-24?brand=SKODA&model=FELICIA

výrobce dobrej ničeho se neboj

návod jak na to tu : skoda-club.net/...

Beru zpět, nevšiml jsem si,že tam je napsáno "bez MPI". O něco dražší tam je: cc-autodily.cz/...

jura32*
hodnocení

0x

ne zvládneš to doma vyměnit,ale pak by to chtělo na diagnostiku.

hodnocení

0x

počítám že to nebude tak snadný ta lambda bude pěkně zarostlá a nebude sranda jí povolit já naposled musel ten kus vejfukový trubky vyndat dát do svěráku a pomocí hasáku a půlmetrový trubky se mi to podařilo povolit.

takže pokud vlastníte garáž náký to nářadí-gola,očkový klíče atd tak to de zvládnout svépomocí pokud ne vidím to na servis*cteni*

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestli je tam od vyroby tak hodne stesti

jarda3*
hodnocení

0x

Lip to jde za tepla, cili zkusit hned po dojeti nebo na to vzit nejaky plynovy horak, idealne autogen, kdyz se to poradne ohreje, jde to o hodne lip. Bacha at ale nechytne cele auto.

doplněno 17.06.12 21:35:

O felde se traduje ze ma uzasne levny servis, tak nechapu takove stiznosti, u jakekoli standardni znacky je to vsechno nekolikrat drazsi ;)

sestrickaveunka*
hodnocení

Dá se říct že ano. Ale mám s tím už delší dobu problémy, nechce teplá chytit. V servisu uz měnily snad co šlo, stálo me to přes 40 tis a pořád nejsou výsledky. Ono to utáhnout z mateřský není lehké a na nové nemám.. :(

jarda3*

Tak to je opravdu velmi nestastny vyber servisu, za ty penize museli vymenit 3x cele auto...

Snimac otacek klikovky uz zkouseli vymenit?

doplněno 18.06.12 12:29:

Ze by tahle zavada souvisela s lambdou je velmi nepravdepodobne, nakonec ta se muze odpojit a pojede to taky celkem normalne, jen to bude mit trosku vetsi spotrebu.

sestrickaveunka*
měnilo se skoro vše, snímač otáček, teplotní čidlo, celej motor se znova těsnil, protože tlak nebyl ok, tesnění pod hlavou,svíčky,čidlo chlazení,pístní kroužky,vložky válce..a nevím co ještě...bylo asi ve třech servisech a nikde nevědí čím,ani u elektrikáře, tam je to prý ok.prý možná ještě lambda, palivový čerpadlo- ale to funguje a saje, a nebo nová řídící jednotka... jenže se mi do toho nechtěj už házet peníze! prostě: studený nastartuju ok, ale po pár ujetých km nechce chytit. když startuju tak do 10 minut naskočí ale pak nechce.a musí tak hoďku stát a když je vedro ještě dýl.někdy se musí přidat plyn aby to chytlo. baterka úplně nová, startér točí...ale mě prostě přijde, že nechce hodit nějakou jiskru nebo co. i ten startér jsem měla půjčenej z jiný feldy a výsledek stejnej.už fakt nevím *plac*

sestrickaveunka*
hodnocení

Děkuji za reakce. jak to asi tak vidím tak servisu se asi nevyhnu. To jepořád peněz. Kdyby to alespoň k něčemu bylo :(

blackflamesiczi*

lambdu ti vymeni do 300,- takze zadnej stres

mike32*

mě se podařila povolit nahřátím ... musí se povolovat za tepla jináč to nejde ...

hodnocení

0x

Může správnou činnost lambdy něco ovlivnit?Měnil jsem svíčky a byly všechny šedivý až do růžova,což bych tipnul na chudou směs.Lambda byla měněna před necelými 3 lety.Budu jí měnit,ale zajímalo by mně,jestli je na něčem závislá,pro správnou funkci,abych hledal problém jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]