Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Kolik toho mohu zapojit do autozásuvky v autě? Mám Fabii 1 a jednu zásuvku mám klasicky v předu a druhou v kufru. Jde mi o to, kolik toho mohu třeba přes roztrojku zapojit na jednu zásuvku, aby se nic nestalo? Mám GPS navigaci, antiradar a autonabíječku. Mohu toto všechno zapojit přes roztrojku na přední autozásuvku?
P.S.: Jednou se mi tehdá u Fáčka stalo, že jsem zapojil ,,cosi silnějšího a spálili se mi dráty k autozásuvce, tak se radši dopředu ptám...
Hlavní je dobrý kontakt vidlice v zásuvce, aby tam nebyla nasunutá volně a zasouvala se trochu stuha. Dále čistota kontaktů bez oxidace. Pak v místě spojení nehrozí velký přechodový odpor, kdy by se v tom místě projevil úbytkem napětí a přeměnou v teplo, které by zásuvku natavilo. V takových případech pojistka v pojistkovce neshoří a nepřeruší proud do zásuvky.
Stirecku, v tom pripade stacilo "doplnit" puvodni odpoved, Admin ta doplneni ted tak nejak preferuje, trosku to nechapu, ale... Zbytek kdyztak vnitrni postou...
Máte-li na mysli "zapalovačové" zásuvky, tak každá by měla mít svojí pojistku, která odpovídá kabílku, který k ní vede. V případě přetížení shoří pouze pojistka, tím nejlépe zjistíte, že jste zásuvku přetížil. Shořelou pojistku nenahrazujte pojistkou s vyšší hodnotou. Jinak většinou tyto zásuvky bývají jištěny pojistkami 20 až 30A, takže Vámi uváděné spotřebiče jsou připojitelné s VELKOU proudovou rezervou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.