Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta vs STK

Od: madfad odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chystáme se prodat auto, buď výkupem nebo přes komisní prodej v nějakém autobazaru. Problém je, že za 2 měsíce končí STK. Mám počkat ty 2 měsíce (projít STK) nebo rovnou prodat i s tímto "mínusem"? A ještě jedna otázka. Je něco, co musím udělat předem než odvezu auto do bazaru (nemyslím umytí atd.)? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

jen tak obecně-proč chcete přicházet o své kačky?! proč nezkusíte auto prodat přímo přes inzerci(annonce,aukro,sbazary apod)-naštěstí spousty čechů už po velmi špatných zkušenostech přichází na to,že kontakt s prodejcem(majitelem auta) je nenahraditelný-už kvůli možnosti odhadnout jak jste se k autu chovali,prostě celkově jací jste...A beru podle sebe,sice auta kupuju jedině západně od ČR,ale i tak jedině od soukromé osoby-mám přeci jen možnost vidět a slyšet,odhadnout zda majitel je zodpovědný,jak řídí a spousty dalších detailů-nemluvě o smožnosti smlouvání ceny-i tak ale dostanete víc než na výkupu v bazarech(i přes mega reklamní kampaně o opaku)...je to tedy podmíněno faktem,že s autem není problém(jinak by případnému problému musela odpovídat i cena),zdá se že asi ne-tu TK jistě udělejte(2 měsíce v 2ročním cyklu nehrají roli),zvýšíte okruh potencionálních zájemců...

jaaaaaaaaaaaaaur
hodnocení

0x
Urcite udelat stk, kupujici by to jinak odrazovalo a bylo by to do jiste miry i podezrele

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zajedte na stk a pak prodavejte , auta z koncici stk maji o hodne nizsi hodnotu v radech detitek tisic

laybor*
hodnocení

0x

STK můžete udělat hned - nemusíte čekat 2 měsíce - je to pak lépe prodejné

Jestli to dáte do AAA nebo ESA a pod. za hotové tak STK nedělejte - tam vám dají málo tak jak tak.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

pokud na autě uděláte novou TK,bude to působit lépe při prodeji,ale nepočítejte s tím,že to bude mít vliv na prodejní cenu.Obecně se dá říci,že čím starší auto prodáváte,tím větší význam při prodeji má to,zda je na něm nová TK (hodně lidí si taková auta kupuje tzv. "na dojetí").Ale to nejspíše nebude Váš případ.Ale jak už bylo zde psáno,proč to nezkusíte prodat osobně?Spousta autobazarů Vám naslibuje hory doly,pak tam auto osobně přivezete a vzápětí Vám pomocí různých báchorek řeknou,že Vám za to dají mnohem méně,než původně slibovali a ve finále budete rádi,že máte na autobus na zpáteční cestu...

Hezký večer

madfad
hodnocení

Auto je staré 4 roky, ale technickou tedy radši udělám. Nikdy jsem žádné auto neprodával a tak bych ho radši prodal rovnou do bazaru a oni i vše vyřídí za mě. Vím, že pravděpodobně dostanu méně než přes inzerát, ale zase s každým člověkem auto probírat, projíždět a pak mi řejne, že nemá zájem atd... Na to moc času nemám. Ale určitě si nechám poradit. Díky

jarda3*
hodnocení

0x

Tak ja kdyz kupuju auta tak vylozene preferuju novou STK, pokud ma prodejce moznost ji zaridit za nadstandrdnich podminek, tak si klidne priplatim. Neni vetsi pakarna nez u koupeneho auta resit opravy aby proslo STK, lepsi je 1-2 roky jezdit a pak bud resit nebo prodat... Ja nemam moc moznosti projit bez problemu, tak radsi menim auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]