Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeb se Čtyřkolkou

Od: marek161* odpovědí: 8 změna:

Potřebuju poradit ...

Před 14 dny sem koupil 4řkolku, borec ji přivezl já ji vyzkoušel vypadalo vše v pořadku já mu za ni zaplatil, kupní smlouvu mám, dohoda zněla že TP, značky a vše potřebné pošle a do 3 dní to mam doma ... uplynul tyden tak sem mu volal říkal že to napravý a je to už další tyden a pořad nic ... co tedy dělat?

Mám doma 4řkolku pojizdnou ale nikam sní nemužu ... nemám od ní nic ... žadný papír ani zančku.

Byl jsem na uřadu a tam mě bylo řečeno že prodavající to odhlasit nemuže protože to na něj nebylo přihlašené a asi puvodní majtel ji odhlasil 10/2011 a pak asi nic ... pry to na mě přihlasit nejde dokud to někdo neodhlasí na mě ale jak? udaje mě pry nedají abych mu napsal ... typek co to mě prodaval bydlí přes celou ČR až v Ustí ... a kdo ví zda on o jeho adresa jsou skutečné ...

Takže na uřadu ani policii sem se z řadným řešením neshledal, psal sem ted email na STK zda oni neco nezmužou ... kdybych tam přijem udělal kontrolu a dostal nějaké papíry a na ně mě byl vystaven TP atd at to mužu přihlasit a řadně užívat

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Borec ji přivezl na valníku? Pokud máte v kupní smlouvě jeho slib, že vše pošle do 3 dnů a nic, tak podejte na Policii ČR trestní oznámení pro podvod.

marek161*
hodnocení

přivezl ji v autě ... takovým větším autem osobním až z ustí nad labem ... na papíře to nemám ale ustní dohoda byla že to pošle hned v pondělí ve stredu sem mu psal a nic ... v patek volal to zval a řekl že to napravý a už je to celkem 14dní a už má vypnuty telefon, jenže já na policii byl a oni stím pry nic dělat nemužou že žadného podvodu se nedopustil že já čtyřkolku mam on má peníze ale to že nemám od toho papíry a nemůžu ji využívat to už je nezajíma ... skvělé zakony

ladinpraha*

Podezřelé je už to, že někomu něco vezu prodat - údajně stovky kilometrů - a vezu to nekompletní. Předpokládám, že máš v ruce pouze jakousi "kupní smlouvu". Pravděpodobně jsi neviděl ani jeho OP, takže znáš pouze tel.číslo a auto, u kterého za rohem vyměnil značky.

marek161*
hodnocení

ano, mam jen nějakou "kupní smlouvu" a 4kolku mam v garaži tot vše ... hold moje blbost ale musí to nějak jít ne? mám poslat doporučeně dopis nebo tak nějak a vyzvat ho v něm k doložení papírů pokud neučiné mam se obratit na pravníka s tou "kupní smlouvu", s kopii dopisu a pravník se prý už nějak o to má postarat protože pak už je to nějak tresné ... policie jsi odemě vzala vinko a le neozvala se takže kradené to není, z uradu jsi pamatuju že říkal že je to v nějakém polopřevodu tudíž to není nahlasené na toho od koho jsem to kupoval a na urade mě nechtějí dat udaje o puvodním vlastníkovy abych ho mohl kontaktovat aby to na mě přihlasil ... ojeb fakt
ladinpraha*

Obrať se na PČR v místě bydliště prodávajícího, řekni jim, že máš podezření na podvod. Oni ti alespoň zjistí, jestli prodávající vůbec existuje, případně pokud ano, tak ho můžou navštívit a trošku ho urychlit.

doplněno 15.06.12 19:54:

Na to, že není kradená bych moc nespoléhal. To, že policie o krádeži neví, vůbec nic neznamená.

ben*

jakej podvod? Ti jí maximálně projedou jestli není kradená a když nebude, tak nazdar. To že prodávající nedodržel kupní smlouvu, at už ústní nebo písemnou, sjednanou podle obč. zákoníku, je občansko - právní spor...:D

hodnocení

0x

myslím,že ústní ujednání je také právmě platné, ale chtělo by to nějakého svědka, který všechna vaše slova potvrdí a byl u toho. Pak je vše neplatné a prodávající musí vrátit částku. Chtlo by to ale toho svědka a s tím se obrátit na Polici ČR.

buss
hodnocení

0x

A mimo stroj jsi se podíval i do TP, zde je v pořádku, souhlas se strojem, registr na něj?
A pojistku hradíš aby nebyl další průser?
Možná něco smrdí, nakonec nezbude než k soudu.
Internet jsi projel s jeho údaji? Ověřil jsi si data ve smlouvě s OP?
I pro jiné, při takové koupi, že někdo něco udělá bych dal zálohu (napsal do KS) a zbytek po přehlášení.

doplněno 16.06.12 09:48:

Tak jsem to početl celé..., asi jsi se spolehl jen na data v KS. TP nekontroloval.
Při komunikaci, než přijel jsi měl žádat, zda je to právně čisté, popř. to mít i ve smlouvě. Původní KS jsi neviděl. Jen to přeprodal...
Když to bylo zaregistrované na někoho jiného, tak bych to nebral! Poznamenal si jeho data.
Kdo radí policii, proč? Pokud nejde o trestný čin, tak co s tím bude dělat? Být to ktradené, tak mu to zabaví a má kulové.
Zkontroluj si na intu, zda je hrazeno pojištění.
Právník nebude zadarmo..., dopis si můžeš napsat sám.
Též jde odstoupit od smlouvy, ale ta dáálka...
Podobné jsem zažil, procházelo auto, které už prodával druhý majitel bez přeregistrace (tedy v pořadí třetí), podařilo se mi najít přes int původního a s tím to vyřešit. Jednou jsem ověřoval údaje o vozidle u původního vlastníka i v Germanii, jen z dojče TP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]