Nejste přihlášen/a.
Jaký dát pneu rozměry na tyto kola, tak aby byla výška z pohledu na kolo na autě co nejnižší? pneumatiky.cz/...
to je docela špatná otázka, je to 18" kolo takže nějakou 18" pneumatiku, která bude mít první rozměr co největší výrobce povoluje např. 205 a druhé číslo naopak co nejmenší. Druhé číslo vyjadřuje výšku v % z šířky pneu.
Čím nižší guma tím víc to odnese auto v dírách, při extrému to bude fakt špatný. Mám 18" 245x40 a nižší bych už nechtěl ani za prase... a to vím, že na stejné auto cpou i 21", takže je daleko nižší... hezké na pohled, ale stačí pár tisíc km a chce to nový podvozek.
doplněno 15.06.12 08:13: daný rozměr musí být zapsán ve velkém techničáku... takže většinou se mrkne, co je povolené a kupuje podle toho
Rozměry se mi zdá, že řešit nebudu muset, protože k tomu dostanu typový list... Napadlo mě tam dát 225/45. Co myslíte, jaký se dávají na 18 nejčastěji pneumatiky, aby to vypadalo supr a aby to ani neodnesl podvozek...
koukni po parkovišti a až se ti bude zdát, že vidíš cool kola mrkni na jeho rozměr... pak zvol podobnou výšku pneu. Nechce se mi to počítat, ale po paměti by moje gumy mohly mít "výšku" cca 8-10cm, zdá se to hodně, ale na tak velkém kole to tak nepůsobí. Frajeři s výškou 5 cm oddělají celé auto, tam už snad ani není vzduch
Každopádně vážně koukni do techničáku, ten ti všechno limituje... ani tam nemusíš mít povolená 18" kola! a pokud máš, budeš mít upřesněné zbylé rozměry... nemůžeš si dát to co se ti líbí, ale co je povolené!
doplněno 15.06.12 18:18: Kupuju Continental, jeste nikdy jsem nebyl zklamany a v testech jsou pravidelne v TOPDěkuji za radu, tak ty kola co jsem dával odkaz jsou na moje auto schválené, takže není problém, pneu jsem vybral 225/45, taky schválené, teď mi jde o jinou věc. Mám diléma, jaká značka pneu je nejlepší a jakou máte vy případně jakou byste doporučili?
I na tom typovém listu budou uvedeny povolené rozměry pneu. Na jaké auto to má být?
doplněno 15.06.12 11:14:I na tom typovém listu budou uvedeny povolené rozměry pneu, KTERÉ VÁM NÁSLEDNĚ ZAPÍŠÍ DO TECHNICKÉHO PRŮKAZU, TAKŽE SI TAM OPRAVDU NEMŮŽETE DÁT, CO CHCETE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.