Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidla bez katalyzátoru

Od: jerryyk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

rachotí mi katalizátor, uvažuji že bych jej odříznul a navařil jen trubku.

Chtěl bych se zeptat zda se změní nějak vlastnost motoru nebo bude vše stejný?

Zvýší se hluk?

Děkuji, hezký večer

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

ono to není tak jednoduchý-spočítat svody a komplet celý výfuk.systém je i pro tým inženýrů automobilky vcelku fuška...jde o to co je to za auto,motorizace a stav motoru-obecně,pokud kuchnu katík a nechám tlumiče(přední i zadní) měl by být efekt spíš pozitivní(říká se,že kat je brzdou),ale fakt jde o konkrétní auto(tvoje)...Pro štourali s ekologií-nedávno proběhlo pro časopis SM nezávislé (to je velmi důležité) fundované měření emisí u Mercedesu (starý Éčko r.v.1990) 2.0 bez katu a tuším Golf)model není důležitý) s novým motorem koncernu 1.2 TSI a Mercedes(bez katu!) měl ve 115 km/h (a výš) menší emise než nový koncern "plnící" limit EURO VI...

hodnocení

2x

Konkrétně u vozů od PS s motorem 1,9 a novější 1,8i(šlo o BX19 a P405 SRi a 406 a Xantia a další ) po vyjmutí KATu se subjektivně zvětší akcelerace,stoupne max rychlost,sníží spotřeba,emise zůstanou v normě!.Samozřejmě ,že zvuk se asi trochu změní ale nebude více řvát!Ovšem POZOR pokud úplně odstraníte KAT tak to bude závada a nemusíte projít u E a STK!Proto se běžně nevyřízne ale otevře se ,vykuchá a protáhne se trubkou a o5 zavaří -opticky tam katalizátor je!

solenza*
hodnocení

2x

Jenom by mě zajímalo, jak oklamete ŘJ, aby ji lambda sonda posílala správnou informaci o přebytku kyslíku za katalyzátorem. Pokud ale má auto jen 1sondu, tedy před katalyzátorem, tak by to nemusel být takový problém.

To Solenza navím jak které ,ale právě ty co jsem jmenoval mají lambdu před KATem a myslí že i většina ji má před.Pkd jsou dvě tak nwn.

gumidek*
hodnocení

2x

Pokud je to u Favorita nebo Felicie a ten katalyzátor se jen vymlátí a dá na oko zpět prázdný, tak to dělá blbý plechový zvuk. Hlavně, když je studený. Lepší je nahradit trubkou, ale to vadí na STK/EM.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

je to auto od auta , treba zetec bez katu nejede, mazdy maloktera ale treba vw me prislo ze jede lepe (prinejhorsim stejne)

jarda3*
hodnocení

0x

Lepsi napad bude asi koupit nejaky UNI katalyzator za 1-2 tisice, dokonce i nejak fungujou.

nu*
hodnocení

0x

no pokud je to kalayzátor na favoritu, určitě to pojede lépe když se vyhodí a nahradí trubkou, vše co se postaví do cesty výfukovým plynům favorita "brzdí"...ale u moderních aut s EURO 5, počítačem a dpf filtrem to bude složitější

jeryyk
hodnocení

0x

Dobrý den,

zapomněl jsem uvést, že se jedná o vozidlo opel tigra 1.6 , 16V r.v.95

jarda3*

UNI kat za litr, nekdo to za flasku navari a je to v pohode. Bez katalyzatoru je to opravdu prasarna pri dnesnim slozeni benzinu...

mám tenhle motor ve vectře a osobně tam mam léta napáchanej kat s feldy 1,6 ky a nou problém ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]