Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za parkování - zaplatit?

Od: rericha odpovědí: 12 změna:

Zdravim,

vím, že je tady hodně podobných dotazů, ale zákony se pořád mění, tak kdoví jak to je zrovna teď. Zhruba před 4 měsící jsem našel za stěračem lísteček s pokutou, za to že jsem pakroval moc blízko křižovatky. Vzpomněl jsem si na jednu internetovou diskuzi, kde někdo tvrdil, že v městěch jako Praha nebo Brno se vyplatí lístek zahodit, že se jim to hromadí a stejně než stihnou poslat upozornění, tak platnost pokuty propadne. Tak jsem lístek zahodil, protože jsem tam kousel dál už jednou pokutu dostal a maximálně mě to vytočilo. Stál jsem asi 2 metry od té jejich křižovatky a vůbec jsem tam nijak nezavazel a prostě mě to leze na nervy platit kvůli nesmyslným vyhláškám.

No a teď mi po těch 4 měsících přišel dopis, že se mám dostavit a vysvětlit to, případně jestli to byla osobá blízká, tak jí dopis předat. Na konci klasicky výhružky, jestli se do 10 dnů nedostavim, tak bude věc předána příslušnému orgánu a budou vyvozeny ze zákona XYZ důsledky. Jinak přestupek byl spáchán v Brně a mé bydliště je v jedné vesničce u Hodonína.

Tak se chci zeptat jak to je s tím propadnutím lhůty a jestli se z toho můžu nějak vykroutit.

Budu vděčný za každou odpověd.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dopis jste dostal od MP?

rada je jednoduchá:

komunikovat, v tomto případě, můžete i písemně. stačí jim poslat například toto.

rozhodně, zatím, nemáte povinnost cokoli komukoli předávat. za to jsou placení četníci...

doplněno 14.06.12 19:16:

pokud řeknete, že si nepamatujete, máte problém. pokutu dají vám. ne za špatné parkování, ale za to, že nevíte... a o to jim jde - UDĚLIT POKUTU a vybrat peníze. vůbec nejde o bezpečnost a plynulost silničního provozu.

prostě řidiče znám a dál odmítám vypovídat. nic jiného nikdy neříkat. čím méně toho, v těchto případech, řeknete, tím lépe.

to ostatní je sice hezké, ale na (ne)udělení by to vliv rozhodně nemělo.

rericha
hodnocení

Ano dopiš je od městské policie. Asi dám na vaši radu a zašlu jim to, co jste napsal. Jinak by mě zajímalo jak by řešili, kdybych jim řekl, že už si nepamatuji, kdo ten den auto řídil.

Když jsem dostal první pokutu za pakrování, tak jsem ji ihned zaplatil, stál jsem přímo u značky zákazu, tak jsem to překousnul, že tam je opravdu zbytečně a zaplatil, ale platit kvůli tomu že stojím o pár cenťáků blíž než se může, když to absolutně ničemu nevadí to fakt ne. Navíc na tom místě bývá někdy totálně narváno a prostě už se není kam postavit, jedině šlapat asi kilák do kopce. Což už jsem několikrát šlapal, když už nebylo flek ani na těch "rizikových místech", bohužel ten den jsem spěchal.

rericha
hodnocení

Takže to pořád takto funguje, děkuji Vám moc. Zašlu jim ten dopis.

strycekskrblik
hodnocení

0x

prostor za steracem dle meho laickeho nazoru neni postovni schranka, takze klidne nekdo mohl jit okolo a vzit ho, na druhou stranu pro klid duse bych na to asi nekaslal

repkin*
hodnocení

0x

Navíc za stěrač se nedávají pokuty jako takové, ale pouze výzvy, pokuta musí být řádně podepsána přestupcem, případně odůvodněno, proč podepsána není a nevím jak u MP, ale u PČR se to hodně moc hlídá a je za tam to hodně velká buzerace.

rericha
hodnocení

Jo, byla to výzva, špatně jsem to napsal.

koudalak*
hodnocení

0x

Je tam toho víc...

dfens-cz.com/...

buss
hodnocení

0x

Upozorňuji že v tomto se zákon léééta nezměnil a řidič má zákon znát, za to má ŘP.
Rady na zahození předvolání jsou dobré, že by si obec nechala sebrat příjem? Tudíž přijde normální předvolání.
Zákon něco říká, kolik se může stát od hranice křižovatky a ne zda se tam zavazí. Tak proč se rozčilovat?
Stál jsem asi 2 metry... přiznání k přestupku. Pak by se dalo polemizovat s jakýmkoliv porušením zákona (vyhláška mi neukládá povinnost).

doplněno 15.06.12 14:22:

repkin
pozor už není 5 metrů, ale bezprostřední vzdálenost,
A proč tam tedy těch 5 m je?

repkin*

pozor už není 5 metrů, ale bezprostřední vzdálenost, ale co to je jsem nikde nenašel*nevi*

petapeta*

Asi jste málo hledal:

§ 27

d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní komunikace,

rericha
hodnocení

Tak to je zajímavé, protože právě na "Tčku" to bylo..

buss

Přesná odpověď - ale na T kde? Kapkování info. Ztráta času pro jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]