Nejste přihlášen/a.
Fabia 1,4 16v koupil jsem před 3 roky ojetou a po týdnu provozu se rozsvítila kontrolka motoru ( obdélníková - blok motoru - nouzový režim ) . diagnostika ohlásila vadnou lamda sondu. Po výměně se po měsíci znovu rosvítila a vadný zpětný ventil výfukových plynů. Po výměně se kontrolka rosvítila OPĚT. Znovu byl ventil vyčištěn a po 3 dnech znovu svítila.Rezignoval jsem a po 2 týdnech kontrolka sama zhasla. Poté se zase po několika dnech zase rosvítila.. Jezdil jsem dál a nyní ( asi po měsíci ) kontrola sama zhasla a nyní již týden nesvítí.?
Vypadá to na nějakou ,,blbost" ,nětesnost nebo něco podobnmého. PORADÍ mi někdo s podobným problébem? Předem děkuji .
může to být o kontaktech konektorů,ale zrovna tak bohužel i třeba o počátku konce ŘJ(ona sama na sebe chybu-y nenahlásí)...Zkusil bych až bude hezky-postupně konektor po konektoru odpojit,prostříknout např.Kontaktolem a zapojit-takhle postupně komplet motorovou elektriku(i kdyby v tom nebyl problém,autu to prospěje,resp.elektroinstalaci) a uvidí se...
U F16V nic neobvyklého. Můj otec má auto toto asi 3 roky (kupoval ho ojeté) a kontrolka mu svítí prakticky pořád. Diagnostika ukáže buď nahodilou poruchu nebo problém s katalyzatorem (který už byl, včetně souvisejících čidel, snad 100x kontrolovaný).
Dá se na to říct jedině to, že elektronika je sviňa - otce už to nevzrušuje.
Čímž nevylučuji, že může být na autě nějaký blížící se problém, ale jen předávám zkušenost.
Kontrolka sama o sobě je problém ve spoustu věcech, např. u 1.4MPI to bývá právě většinou ta lambda, mě sítí furt a spotřebu mám 5-8 podle stylu jízdy. Každopádně rady ohledně škodovek najdete na forum.skodahome.cz, určitě tam najdete tuto závadu na Vaší motorizaci a k tomu nějaké rady a především zkušenosti. Jak zde bylo řečeno, často poblikávání žárovky způsobuje také palivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.