Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před rokem jsem si koupila ojeté auto. Doposud nedošlo k přepisu auta, protože majitel se neustále vymlouval a kupní smlouvu, která je jen jedna má on i s velkých techničákem. Poté v servise zjistili prasklou nápravu. Auto jsem chtěla vrátit, majitel souhlasil, ale neměl v té době peníze na vrácení kupní ceny vozu. Auto jsem odstavila jako nepojízdné na zahradu i s SPZ. Několikrát jsem ho kontaktovala co dál s tím autem. Pořád tvrdil, že na to zapomínal a že nemá peníze. Auto ihned odhlásil z pojišťovny, ale nedal mi o tom vědět. Kvůli tomu, že jsem neměla v ruce ani kupní smlouvu ani technický průkaz vozu nemohla jsem auto přepsat na sebe a tudíž ani pojistit. Dodnes je psané na něj a teď tvrdí, že si auto ode mne zpátky odkoupí, ale pokud by příšla úhrada od kanceláře pojistitelů chtěl, abychom to platili napůl. Je možné, že by od nepojištěného auta mohla přijít úhrada pojistky za těchto okolností? A jak pokračovat v tom, když auto bude chtít zpátky odkoupit?
jezdila jste s nepojistenym aute po silnici( vse co je pozemni komunikace )i parkoviste? Pokud ano platte pokud ne nemusite mit povinne ruceni
alfou omegou podobných situací je provozování nepojištěného...,vše ostatní(odstavení z důvodu nepojízdnosti,renovace,nedořešení majetkoprávních vztahů atd.atd.) jsou situace kdy ze zákona nemusíte mít uzavřenou pojistku...
Pokud jste sepsala a podepsala smlouvu tak je to váš problém a když přijde od CKP zaplatit tak budete platit vy protože podle smlouvy on už není majitel a pokud vy jste auto chtěla vrátit na základě prasklé nápravy tak jste měla okamžitě odstoupit od smlouvy a to písemně jinak to bude tvrzení proti tvrzení .On má smlouvu podepsanou od vás a vy nic jen to auto musíte se nějak domluvit.
ale no tak-at je auto Franty nebo Karla je vcelku jedno-podstatné a směrodatné je,že nebylo v provozu-tudíž nemuselo(nemusí)být pojištěné...,o ničem jiném to i přes bubáky ČKP není...
Je to tak, jak píše - erikch = hlavně nic neplaťte a braňte se případnému obvinění ze strany obludné pčk! Nenechte se vydírat nikým! čé - kape = si jen z lidí dělá dojné kr...y a pomáhá mu v tom ten prolobovaný zákon - ALE ten zákon přesně uvádí, kdy je potřeba mít uzavřené pojištění a také, kdy je povinnost příspěvek do GF hradit! Jejich nátlak, vyhrožování a neustálé obviňování všech z porušování zákonů je daleko za hranou jejich pravomocí! Do budoucna bude nutné aby jim někdo velmi důrazně tyto praktiky ZATRHL!
Pokud máte SPZ v depozitáři na dopravním inspektorátu tak platit pojisku zákonnou nemusíte. Jinak ji platit musíte a auta se jen tak nezbavíte i když jej budete chtít nechat sešrotovat tak zaplatíte kanceláři pojistitelů minimélně 50 kč za každý den kdy nebylo auto pojištěno a mělo SPZ. Pozor na to.U nás na parkovišti nechal majitel stát auto několik let a při likvidaci jej to stálo 38000 Kč ,Které moc platit nechtěl ale pohrůžka soudem a exekutorem jej rychle přesvědčila. Si myslel že na parkovišti zadarmo bude stát zadarmo.
Božíčku, sepsat smlouvu a nemít ji... Buď jste ho měla chňapnout a jít oba k přepisu, nebo napsat plnou moc a jít přepsat sama (bez PM to prostě nejde, chápete?). Auto prodal, PP odhlásil, to je přece logické a zase chybka, na to, kdy odhlásí jste se měla domluvit aby jste si pojistila sama. Je jeho povinnost vám to oznámit? Vaše je přihlásit k PP. Vy jste se neměla s ním vybavovat a odstoupit písemně od kupní smlouvy. Nemluvě pokud nelze dokázat, že ji zapře.
Já být jím, tak nic na půl nehradím, auto prodal. Čekat na vrácení kupní ceny, řekne že nemá a bude splácet po ... Kč.
Chyba za chybou. Proč jste se s někým neporadila předem? Odkoupit... odstoupíte od smlouvy a každý vrátí co dostal. Kdyby odkupoval tak s vámi zatočí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.