Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde míchají barvu na auto?

Od: miki* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradt prosím, na autě na zadním lemu mám malinký rez cca 10 cm, je pouze olouplá barva a trošku orezlé, chtěl bych to vybrousit až na klech, lehce kinou a poté stříknout. Jenže nevím, kde koupit přímo modrou barvu-tmavá, nevíte někdo kde míchají barvu ve spray a kolik to tak stojí, stačí mi co nejmenší sprey? jsem z Mělníka. děkuji Hezký den

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

je to zbytečné nechat si míchat barvu, když vlastně autolaky, lesklé i metalické máte už namíchané v barvách a lacích. Ptejte se po autolaku Motip. No a cena je do 200 Kč a máte tam toho dooost :-P..

hodnocení

0x

Postup máte v podstatě správný. Po přebroušeném tmelu by to chtělo stříknout plničem a zase pod vodou přebrousit a pak teprve přestříkat finální barvou. Nevím co máte za auto, ale výrobci číslo laku (RAL) by u novějších aut mělo být někde na kastli nalepeno. Podle vzozníku by ho měli určit v každých obchodech s barvami. Kde míchají barvy v Mělníce budou vědět v každém servisu.

gumidek*
hodnocení

0x

Autolaky doporučuji akrylátové od Motipu. Mají je i třeba v Globusu nebo v Hornbachu apod...

Postup je správný. Odstín laku je napsán i s kódem barvy ve velkém techničáku.

cobrak*

Ano, také doporučuji Motip z Globusu. Ostatně, kolega tady také dal na můj tip a koupil Motip a vymotipoval s ním půl auta a je spokojen, že jo Gumídku? :-P

gumidek*

Zatím jen dvéře, ale schne fakt dobře a hlavně nelepká a drží :D

doplněno 12.06.12 22:11:

Aha, no v těch regálech jsou většinou Škoda odstíny :)

doplněno 12.06.12 22:13:

Jinak moje skušenost s mícháním do spreje je ta, že mi tam nedali tužidlo, aby barva ze spreje šla stříkat a výsledek byl ten, že nikdy neuschla a když bylo venku vedro a svítilo slunce, tak barva měkla a lepkala a chtala prach...

miki*
hodnocení

a myslíte, že budou mít přesně ten odstín barvy modré? aby nebyla tčeba o něco světlejsi nebo tmavší, pak by to bylo vydět. Mám renault clio

cobrak*

No, musíte si zjistit číslo té barvy. To Vám řeknou třeba v těch autolacích nebo zkuste zajít do nějakého obchodu, kde prodávají barvy a tam si nechte půjčit vzorník třeba na zálohu a přiložte ho k autu, které necháte před krámem a uvidíte, jaký odstnín to je. Ale nejlehčí máte, když si najdete na internetu vzory a odstíny barev značky Renault a podle toho si to zjistíte. Opište si všechna čísla, která u toho odstínu budou, vezměte s sebou a potom si vyberte barvu, která bude odpovídat odstínu.

doplněno 14.06.12 10:23:

motipdupli.cz/...

hodnocení

0x

Mno já osobně jsem na dvě poslední (předtím jsem nepotřeboval) musel nechat míchat,hotové v mém odstínu nejsou! U nás jsou dvě prodejny kde to dělají!

doplněno 12.06.12 22:09:

Jo a v obou případech jsem jim dal kousíček odlouplé barvy a dle toho míchali (namíchání+ naplnění spreje a trvalo to cca1/2hodiny).

erikch*

trošku tady nezaznělo podstatné-a to je ošetření samotného řádně obroušeného plechu chemií-a sice fosforečnou kyselinou,resp.přípravkem s jejím podílem(obchodně "chem.odrezovač")...další podstatnou informací je,že koroze je jako ledovec-je vidět nějakých 10-20%-takře broušení zpuchřelé barvy musí být min 3-4 cm nad krajem "zpuchření",zkrátka až fakt na zdravý plech...pak správně(po chemii)plnič,broušení,plnič a broušení-postupně až na zrnitost 1600(od 400 výše pod vodou),odmastit(velmi důležitá fáze) a stříkat barvu...Barvu namíchají přesně podle kodu auta(podle značky je bud na homol.štítku,typovém,nebo i přímo sám štítek s kódem barvy(4 až 6ti místný)-ale prodejce už bude ve speciálce s barvami vědět podle vaší značky autra a modelu kde co hledat...namíchání spreye(400 ml) stojí cca.400,- kaček(i s tužiflem)+na metlu čirý lesklý lak(obojí akrylát)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]