Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou max. rychlostí s rezervou?

Od: toreador odpovědí: 8 změna:

Zdravím, poraďte mi prosím, jakou max. rychlostí smím jet s rezervou (jiný výrobce pneu než zbylá kola, jiná hloubka dezénu), která je na klasickém ocelovém disku. Nejedná se o takovou tu červenou nouzovou. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

na rezervě by to mělo být napsané na žlutém štítku, nebo někde na pneu. Rychlost je okolo 70 - 80 km/h, tedy u osobáku, nákladní nevím.

hodnocení

0x

pokud se jedná o tu nouzovou je rychlost omezena na 80km/h pokud je rezerva normální kolo tak o omezení nevim

overitnick*
hodnocení

0x

V uzivatelskych manualech je obvykle uvedeno 80km/h max pro nouzove rezervni kolo a jizda se zvysenou opatrnosti pro plnohodnotne rezervni kolo, ktere se rozmerem, provedenim ci designem pneumatik lysi od ostatnich obuti.

Plus k obema typum je obvykle uvedena zminka o kratkodobem pouziti do nejblizsiho servisu.

repkin*
hodnocení

0x

Tak, tak, já mám rezervu klasický plecháč se stejnou pneu, jako ostatní gumy, takže plnohodnotné kolo. Jen je horší, pokud by bylo dané na obrácenou stranu, ale tak na to dojetí to stačí.

petr123*
hodnocení

0x

No mít na jednom kole jiný dezén než na zbytku tak bych se osobně i těch 80 km dost bál. Asi bych rychlostí do 60 dojel do nejbližšího pneuservisu a tam to nechal opravit.

toreador
hodnocení

Tak díky za vaše názory a komentáře, nějak dojedu*andel*

Bázlivý hochu!

doplněno 11.06.12 14:42:

Pokud je to normální disk a pneu má více jak 1,5 mm hluboký vzorek, tak při suché vozovce můžete jet klidně rychlostí 100 km/hod.

Za deště bych snížil rychlost na 80 km/hod.

petr123*

Každé kolo bude mít jinou trakci a jinak brzdit.

Ano, pokud si mám vybrat mezi jistotou že bezpečně dojedu a ušetřenými pěti minutami jízdy tak radši volím to bezpečí. Z toho hrát si na závodníka co na něj neplatí fyzikální zákony jsem už dávno vyrostl :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]