Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

servis poskodil vidlici pri vymene oleje

Od: stepe odpovědí: 7 změna:
ahoj,
prvni motorka, prvni servis. meli udelat cca 4 opravy na moto (suzuki tl 1000s, rv 98), kdyz pominu ze od 1.2. do dneska 10.6. moto stale neni opraveno tak se servisu pri demontazi patky vidlice podarilo zdeformovat (znicit) vnitrni nohu vidlice. pry patka byla zalepena nejakym hlinikem a ani nahrati nepomohlo.
navic co jsem videl tak do diry nohy pro demontaz misto kulatiny pouzili nejaky tenky hrebik ktery diru rozriznul a nohu zdeform.
ted pozaduji uhradu nove vnitrni nohy, presto ze mi nebylo dopredu oznameno ze noha nejde povolit a je moznost ze noha bude znicena. noha byla pred zasahem servisu funkcni, kolem patky pry vytikal olej.
nova noha 3000kc.
co s tim? diky za jakekoliv info.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

evidentně profíci...jestli to je něco většího než soukr.garáž někde u Káji Maříka,tak bych zkusil natvrdo,že pokud to nedají v reálném čase do kupy-postaráte se jim o "super reklamu" na moto foréch,v mediích atd.-prostě že díky tomuhle se jim nevyplatí(pokud chtějí fungovat i nadále) se handrkovat kvůli pár tisícům-přišli by o víc(jméno a tím profit)-i když s tím jménem je to relativní...Nějaké soudy apod.jsou dnes v ČR spíš drahou legráckou-ten samý výměr si bude moct napsat kdokoli a bude to mít stejný praktický efekt...

stepe
hodnocení

prusery se stavaj, jen jde o to jestli mam a jake pravo na vymenu te nohy v jejich rezii, protoze podelat veci a nechat je zaplatit zakaznikem to umim taky.
popr. jak postupovat, znalec, coi, atp?
je to docela zabehnuty moto servis
moto*

Jak můžete z toho blábolovitého dotazu vytušit o jaký servis jde a co vlastně měli opravovat? Hned ale máte názor, že jsou neschopní a je třeba je roznést na kopytech soudu a všemožných fór. Netvrdím, že možnost neschopnosti nemůže existovat, vy jste si ale předem jist, aniž by kdokoliv z nás vůbec tušil podrobnosti opravy.

Nechci servis v žádném případě hájit. Mám ale osobní zkušenosti, že "garážoví dovozci" sem natahali obrovské množství vran, kterých se v bohatších zemích zbavují, protože se dále nevyplatí udržovat či upravit po bouračce, v garáži vranu doladí a prodají nezkušené kafce jako úžasnou "voňavku". Kafce se to začne sypat, někdy hned, někdy za déle a servis má být potom spasitelem a německou mrtvolu za pár šupů udržovat při životě.

Dělám i motoservis a opravě starých vran jsem se již před mnoha lety začal vyhýbat, abych zrovna nepřicházel do styku se zákazníky kteří ani netuší, jak se jmenujeji základní prvky motorky a při placení si jsou ale jisti, že jsem je okradl. Vůbec totiž netuší, kolik stojí jednotlivé díly třeba na "japonce" či "itala".

stepe851

souhlasim ze nejde jen tak nekoho poplivat, ale nemam rad prekvapeni a pokud neco nejde a pouzivam hrubsi silu, kontaktuju zakaznika ze bud to odejde nebo to necham jak je, easy

moto*
hodnocení

0x

Tedy dělám motorky velmi dlouho, dokonce jsem jich i pár vyrobil, včetně vidlic, z popisu jsem ale vůbec nepochopil o co jde.

Tedy jen tak tuším, že nohou bude asi míněn spodní kluzák, nechápu ale, jak by mohl jít rozříznout hřebíkem.

Podrobvnější fotky by nebyly?

stepe851

vidlice upside down, snazil se odmontovat spodni patku vidlice od vnitrniho kluzaku, tzn. dole povolil cervik a nahore ve vnitrni noze kde je dira pro mazani strcil hrebil aby mel nohu jak povolit, noha kolem oka zdeformovana a rozriznuta. fotky nejsou.

moto*

Aha, už začínám chápat. V tom případě je mechanik prase. Je fakt, že povolit je někdy pracné, zvláště když již bylo třeba před tím demontované a mechanik při montáži natřel závit na nosné trubce Loctitem. Pokud chce být mechanik šetrný, má nebo vyrobí objímku do které upne nosnout trubku a teprve spodní díl povoluje. Už jsem to párkrát dělal, jenže jen pro výměnu poškozené nosné trubky, nikdy ale pro výměnu oleje. Vidlice buď mívají vypouštěcí šroubky, případně se povolí dole šroub který drží vnitřní tlumič a když je nejhůř, vidlice jde snadno vymontovat celá a olej vylit převrácením vidlice.

Přikláním se k mínění ericha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma servo olej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]