Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s volnoběhem Jawa 21

Od: marekluks* odpovědí: 9 změna:

Při nastartování nebo zařazení neutrálu, když motor běží na volnoběh začne po chvíli zvětšovat otáčky až úplně řve. Když podržím cupátko na karburátoru postupně začne ztišovat. Čím to je a jak to řešit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Zvýšené otáčky bez zatížení motoru obecně většinou znamenají chudou směs, ukazuje na to i pokles otáček při podržení cupáku. Zkus vyčistit, zkontrolovat, případně poštelovat karburátor...

doplněno 09.06.12 19:58:

Jako první bych asi mrknul na volnoběžnou trysku...

marekluks*
hodnocení

Já si myslím že chudou směsí to nebude protože když jede motor na volnoběh tak palivo jde přes volnoběžnou trysku a ne přes jehličku. Takže poštelováním jehličky to asi nevyřeším. Jo a dělá to jen občas - někdy ano nekdy ne.

hop®

Marku, proto radím jako první kontrolu trysky...

doplněno 09.06.12 23:42:

Jj, mohlo by to být gufero, může to být v podstatě čímkoli, snažíme se začít od těch jednodušších teorií.

endyfrog*
hodnocení

0x

Přesně jak radí kolega vyčistit karburátor a seřídit nedávat starý benzín jawa-50.cz/...

marekluks*
hodnocení

ještě mě napadlo že by to mohlo být netěsné gufero u klikovky, tím pádem by to přisávalo více vzduchu.

Ono to nejde nikdy pořádně seštelovat ty otáčky jsou jiný když je teplej a když studenej .

des*

Šel bych na to tím prvním.Co takhle zadírající se lanko?Vyběhané šoupátko?Určitě to není nové.Stačí škubnout plynem a přestane to.

scorpion*
hodnocení

0x

Někde ten motor přisává falešný vzduch. Vše přetěsnit.

marekluks*
hodnocení

Tak nakonec jsem na to příšel bylo to tím že plíšek na jehličce přeskočil do jiného zářezu.*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]