Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlašení dovozové auta

Od: tomik1986 odpovědí: 5 změna:

Zdravim,chtel jsem se zeptat ohledne prihlaseni dovozeneho auta z DE.Koupil jsem auto ktere bylo dovozene z DE,ale je bez znacek a auto tady nebylo jeste prihlaseno tak to ceka vsechno me.Doklady k autu mam:velky technicak,kupni smlouvu mezi puvodnim majitelem z DE a prodavajicim c.2,pak mam ja kupni smlouvu s prodavajicim č.2,potom tam jsou nejaky papiry DEKRA,coz vypada TK a emise.Bude mi tohle stacit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

no pokud máš provedenou dovozovou stk a em a veškerý doklady uzavři ještě na auto pojistku a pak hurá na dopravku mě to trvalo tejden než to vyřídili,nezapomen budeš platit 800kč přepis,1500 vystavení TP a pokud je auto starší tak i ekovýpalný dle stáří 3,5,10tisíc

silnicnizakon.cz/... *cteni*

repkin*
hodnocení

0x

Přesně tak, bude to stačit, pojedeš na TK a ME a potom na úřad přihlásit na značky.

buss
hodnocení

0x

Absolvuje se kolečko - emise, STK, vzít kupní smlouvu, TP a dostavit se na OdbDSA. Tam vystaví TP, na to mají lhůtu 30 dnů. Výhodné je nakupovat auta v €U pro zjednodušení administrativy.

erikch*

chlapi-absolovování "kolečka" je již trošku pasé-jak tázající píše,papíry z Dekry už má-no a těžko to bude něco jiného než dovozová STK(evidence by byla pouhým jedním papírem z Dekry)-takže pokud jsou ony papíry ,cituji " Dovozová Tech.prohlídka v plném rozsahu+meření emisí,už to bude "jen" poplatek za uvedení do provozu (2000,-)+další poplatek za převod(800,-) ačkoli reálně nic nepřevádíte a asi 300,- další správní poplatkly(to už jak kde) a ghurá české reg.značky a může se drandit...Jinak od roku 2013 už dle EU( češi jdou doposud svou cestou ždímání peněz z občanů na poplatcích) musí být respektována a zachována platnost TK ze země EU a stejně tak i převod z jednoho reguistru do druhého(např.SRN do ČR) bude zdarma-takže žádné nesmyslné polatky 2000 za registraci a oněch 800,- asi za "namáhavou" práci úředníka vydatlovat na PC nový český techničák...

zdenekhorak

Dobrý den,narazil jsem na vaše stránky o dovozu aut z Německa.Prosím o radu. Zakoupil jsem vůz (bazar , pouze prodej zprostředkoval,vůz patřil dovoz. firmě).Ke všem dokumentům (německý velkýTP+malý TP,kupní smlouvy atd.) jsem obdržel doklad o měření emisí a opis protokolu o technické prohlídce. Doma mi bylo řečno,že potřebuji tzv. dovozovou stk. Prosím poraďte je dokument z STK s označením Druh TP: před registrací,tedy zmíněný protokol o technické prohlídce onou dovozovou stk? Děkuji za radu a pomoc. Horák,Opava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]