Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes jsem (naštěstí náhodou) zjistil, že mi šéf ke služební dodávce nepředal aktuální zelenou kartu - tedy roční potvrzení o zaplacení "povinného bručení", mám u sebe pouze potvrzení za minulé období. Povinné pojištění je určitě zaplacené, pouze nemám doklad u sebe při řízení vozidla. Chtěl bych se zeptat, jak mohu být potrestán v případě silniční kontroly za to, že u sebe nemám tento povinný doklad.
Díky za rozumné odpovědi a přeji hezký den!
Zastavili mě, když jí měl prošlou 14 dní. Auto nebylo napsané na mě a pojištění jsem tedy neplatil já. Řekl jsem jim vyplašeně, že jsem vůl, protože jsem si asi omylem vložil do peněženky tu starou a novou jsem hodil do šuplíku. Řekli, ať to dám do pořádku a nic jsem neplatil.
doplněno 09.06.12 11:46:...mě, když jsem ji měl...
Jestliže řidič policistům nepředloží zelenou kartu, může hned na místě dostat blokovou pokutu 1500 Kč. Ve správním řízení mu pak bude hrozit postih 5000 až 40 000 Kč. Nevím jak budou policisté postupovat u služebního vozu. Jízdu bez platné zelené karty i když máte starou bych neriskoval.
doplněno 09.06.12 12:23:Samozdřejemně záleží jak si policista plní povinnosti, některý nad tím mávne rukou.
doplněno 10.06.12 09:30:Silniční kontrola se kouká jen zda vozidlo nebylo kradené či nebylo použito u trestné činnosti. Nedovedu si představit kolik hodin by trvalo nežli by si ověřili či je vůz pojištěn, to je opravdu nemožné.
Ten velky postih hrozi v pripade, ze by to nebylo pojistene, jinak je to jen jako zapomenuti nejakeho dokladu, pojisteni a ostatni doklady si muzou overit online a pokud jsou rozumni, resi to domluvou protoze v podstate o nic nejde jen maji trosku vic prace s overovanim. Stejne je zelena karta jen car papiru, to si nakonec muze vytisknout kazdy, nema to zadne ochranne prvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.