Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničená SPZka,co s tím

Od: xy211 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,nějaký dobrák mě přes noc posprejoval páté dveře na feldě,měl jsem rozpouštědlo(toluen)tak jsem to chtěl dát dolu,už jsem se radoval že to jde krásně a neničí to lak pod tím,ale radost mi záhy zkazilo to,že jsem hadříkem napuštěným toluenem omylem přejel přes SPZku a ta se rozpila,ta černá čísla úplně po celé značce,a ještě já vůl jsem v panice přes to přejel znova abych to utřel(OMG sem kkt) a značka je nečitelná

Otázka je co dělat,mám zajít na úřad a požádat o nové značky,jestli za to není třeba nějaká velká pokuta že jsem ji zničil vlastní vinou,prosím o rady,auto potřebuji a nemůžu jezdit

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak vlastní vinou, zničil ti ji někdo jiný :D zajdi na dopravní úřad a by ti měli vystavit značky nové.

endyfrog*
hodnocení

0x

Dojděte na úřad vemte staré spz veškeré doklady k autu vyplníte žádost a za 400,.vám daji nové

alfons361
hodnocení

0x

Pokud na zákony tolik nevěříš, tak šikovná ruka a malej štětec ledacos vyřeší. Na náklaďákách, co jezdí stavby, to přetíráme pomalu každej měsíc, pač je značka vždycky už jen bílá...

repkin*
hodnocení

0x

alfons361 a endyfrog mají oba pravdu, takže buď štětec s barvou, nebo vezměte RZ+doklady, naklusejte na úřad, jen opravím, že nová čísla stojí 450,-Kč, teoreticky by Vám mohli udělat ty samé, aby jste nemusel měnit i doklady, ale asi by to trvalo déle, ale jestli to vůbec jde to nevím, ono ne vše co vypadá logicky a jednoduše potom na úřadech skutečně jde. Otázka jestli kvůli hloupým zákonům či líným úředníkům.

jarda3*
hodnocení

0x

No to cumim, asi bych to hlavne dal do TV protoze vyrobce evidentne pouziva uplne shit barvy...

Ja mam jiny problem, odlepuje se mi zelena znamka (nalepeno na urade na nove RZ) mam ji vzit a omlatit jim to o hlavu? Uz drzi jen na pulce. Nebo cim to prilepit aby mi to nesezralo znamku nebo i pul znacky, kdyz to tak ctu :-P

erikch*

repkin-jiné RZ se tzapisují-vydává se pouze nové ORV(proto ten poplatek 50,- k oněm 400,- za značky,ačkoli hodnotu mají těch asi 20 dkg kovu,když i toulen rozpustí barvu...) a známku -rychlé vteřinové lepidlo-následný "boj" s jejím odstraněním kvůli výměně za novou na STK,bude bojem technika-raději at si technik brblá a snaží se,než platit pokutu za chybějící známku na značce...

repkin*

STK 50,- známka, ME asi taky

erikch*

a proč-proč trávit x hodin ve frontě na dopr.úřadu a ještě platit státu další správní poplatek,když stát není schopen-a to za velmi dobře zaplacenou službu(správní poplatky pomalu už i za dýchání vzduchu),zajistit,aby vylepená známka bez jakékoli manipulace kohokoli na značce ty dva roky vydržela...

xy211
hodnocení

S tím jsem taky měl problémy...chtěl jsem umýt značku,vzal jsem ji kartáčkem a najednou vidím že se obě ty známky odlepují...na to jsem sral,naplácal jsem pod to lepidlo jak tady někdo taky radil a bylo po problému...co mě je do technika na STK,ať si pohraje

Ale vážně je celkově vidět jak ty značky dělají,aby se zachvíli nezačal rozpadat i ten hliník z důvodu ošizení materiálu*zed*

xy211
hodnocení

Tak jsem ji jen opravil,normálně barvou na kov,do molitanového válečku namočit jenom tak aby nevytíkala,přejel jsem ty čísla a vypadá jako by se s ní nic nestalo,nechal jsem to uschnout v obrácené poloze,čísly dolu aby to náhodou nesteklo na to bílý a cajk,nikdo by to nepoznal

Ještě otázka,kdyby to bylo opravený nějak méně profesionálně že by to bylo poznat mohl bych dostat třeba od policie pokutu,nebo stačí když je značka čitelná a nic více nechtějí

A teda ta kvalita jakou to dělají mě zarazila,normálně laku se nestalo vůbec nic,naopak myslím že jej ten toluen ještě více rozleštil a pomohl mu,a tohle se rozteče jako vodovky na výkresu pepíčka z první třídy když na to vyleje vodu*zed*a to jsem to v žádném případě nedrhl nijak úmyslně,jenom se to toho dotklo

erikch*

je to jednoduchý a bohužel to přesně ilustruje "hospodaření" v ČR-značky samotné mají náklady na výrobu někde tak 20,-/ oba kusy-stát za ně zaplatí dejme tomu 150,- no a po občanech za ně chce už 400,-...No a co se sankcí týče-dělat mrtvého brouka-takhle jsem je dostal-jsou pozměnovány znaky? nejsou,je čitelná? je...takže děkuji a nashledanou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]