Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP - nepodložená výzva k úhradě

Od: patrikkov* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych poprosit kohokoliv o radu, ohledně mých zákoných povinností informovat ČKP.

Z ČKP mi došel dopis, že více jak před dvouma rokama nebylo vozidlo, které vlastním, pojištěno. A že mám zaplatit 8620 Kč za 65 dní, kdy nebylo pojištěno. ( Pěknej bordel v tomhle státě platit takový částky za pojištění, který není dávno potřeba. - )

V době, kdy vozidlo nebylo pojištěno, jsem nebyl jeho vlastníkem, koupil jsem ho v bazaru a ten den přímo tam vyřídil na něj pojištění, čili ho mám pojištěné ode dne koupě. Čili povinnost zaplatit to pojištění nemám.

Můj dotaz je takový:

1) mám já zákonnou povinnost dokazovat něco ČKP? Ztrácet čas skenováním dokumentů a vyřizováním atd?

Když jsem tam volal, tak mi řekli, že pokud jim to neprokážu, budou částku vymáhat a částka bude vyšší.

2) Oni mohou dle zákona vymáhat něco, na co nemají právo, resp. ani nemají zjištěné, zda-li na to vůbec právo mají?

3) Kdybych to teď neřešil a na jejich výzvy nereagoval, jak by to asi dopadlo? :)

Děkuji všem za radu, jednání ČKP se mi nelíbí a proto nechci dělat jejich práci a skákat jak oni pískají, když nejsou v právu - důkazy by si přeci měli obstarat sami, když něco chtějí a ne zrovna málo...

Patrik

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Bohužel právo na to mají, vy musíte dokazovat, TADY je návod jak jsem to dělal já v podobné situaci.

kdokoliv*
hodnocení

0x

Patrikkov = pekáč bude dle zákona buzerovat každého do té doby, než jim někdo důrazně nevysvětlí, že takhle NÉÉÉÉ! Oni se vždy vymluví na to, že mají špatné informace z registrů a není nikoho kdo by se těmito praktikami začal zabývat! Zatím! Oni obešlou výzvou o které si myslím své a obeslaný se musí vyvinit což je v příkrém rozporu s Ústavou - ale bohužel takto si vytvořili zákon, z kterého se kdekomu zvedá žaludek! = v tomto případě bych napsal to co uvádíte výše a z toho vyplývá, že nejste osobou povinnou TEČKA! = tou jejich debilní odpovědní korespondecí a pro jistotu jejich on- line přístupem pro svůj klid. A jak se znám určitě bych je ještě někam nezapoměl poslat!*cert*

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nevolat nedelat ze sebe blbce (pokud tam nevolate pro pobaveni) napsat jim ze nejste osobou povinnou podpis tecka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]