Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda - pojistovna vinika - kdy zaplati?

Od: smutnymotorista odpovědí: 4 změna:

Zajimalo by mne, zda ma pojistovna nejakou lhutu na vyplaceni plneni? Je to jiz vice jak mesic, co mi nabourali auto a nic se nedeje. Likvidator si muj vuz nafotil za dva dny, ale od te doby je to uz vice jak mesic - mozna dva a zadny dopis, zadny email, nic.

Ma pojistovna nejakou lhutu? nebo muzu cekat treba do vanoc? Jedna se o pojistovnu UNIQA, cimz take varuji ostatni, ze se nestavi k reseni skodnich udalosti moc seriozne.

Mel jsem uz nekolik nehod a vzdy mi pojistovny skodu uznaly behem 14 dnu a za mesic jsem mel penize na uctu.

Diky za info a Vase zkusenosti,

Petr

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

do třech měsíců od ukončení šetření...(ne od nafocení!)

paaja*
hodnocení

0x

A ohodnocení škody je rozpočtem nebo fakturou? Jestli třeba nečekají na fakturu ze servisu. Jinak pourgovat a zeptat se. Měl jsem pojistnou událost - ČPP, rozpočtem, peníze přišly ani ne za měsíc.

Jinak varování před konkrétní pojišťovnou je v případě povinného ručení úsměvné, protože poškozený si pojišťovnu nevybírá :)

nu*
hodnocení

0x

zpravidla je to v praxi tak, že škůdce je klientem nízkonákladové pojišťovny, platí nejmenší možné částky a jeho popjišťovna pracuje tak rychle, že postaví klienta před hotovu věc a než se poškozený rozkouká má na účtu směšnou částku a pojišťovna to považuje za uzavřenou věc...

Píšete že máte nějaké zkušenosti, tak jistě víte, že musíte mít celý proces neustále pod kontrolou, veškerou komunikaci s pojišťovnou na doručenky, pokud to řešila policie, číslo jednací spisu a přesné termíny jednotlivých úkonů atd...

Nejde o rychlost pojistného plnění, jde o to, aby Vám byla uhrazena SKUTEČNÁ ŠKODA...jak to ukládá občanský zákoník...a tomu se bude chtí pojišťovna 100% vyhnout...

stirecek*
hodnocení

0x

Těžko tady hanit pojišťovnu, když nevíme, jak to bylo dál. To že někdo něco nafotil ještě nic neznamená. Musíte jim doručit fakturu, pak je to otázka chvíle. Já uniqa pojišťovnu mám, na doporučení servisu, platí rychle a spolehlivě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]