Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - jak dohnat 7 měsíců?

Od: pajza* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych pomoci. Dne 10.10.2011 jsem si zakoupil automobil. Druhý den jsem odjel na dovolenou a bohužel jsem auto nepřepsal na sebe a nedal značky do depozita. Auto jsem měl 7 měsíců v opravně na značkách, dával jsem ho do kupy. Auto je v polopřevodu pojistka je na něm nová. Pozítří jdu na převod. Dá se těch 7 měsíců nějak vyřešit nebo musím platit penále. Děkuji všem za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Penále? Za co? Klidně tam jděte, pokud máte doklady a ostatní dokumenty OK, tak to bude za 800Kč správní poplatek a podle druhu Eura ještě poplatek sdruzeni-sova.cz/...

pajza*
hodnocení

Takže bych neměl nic plati? Já si ted o víkendu zařídil pojistku ta běží a ve čtvrtek jdu na převod. Ale auto stálo 7 měsícu na značkách bes pojistky. Je to mé první auto tak se ptám děkuji.

pajza, teď určitě nebudeet platit žádné sankce. Ale až přijde od čkp, tak se ozvete a vyřešíme to, jako desítky jiných zde.

Povinné ručení - jak dohnat 7 měsíců?
pajza*
A nebude už pozdě? Penále už neběží když už mám novou pojistku? Já slyšel že mohu na čkp poslat omluvný dopis a může mi bejt penále odpuštěno. Nevím jak to funguje aby se čkp neozvalo po letech stim že tam dlužíme x peněz za neuhrazení penále. Děkuji za odpověd.

pajza, já toho již slyšel...

ale nikdy že čkp na zaslaný omluvný dopis sankci odpustilo. To se určitě nestalo.

ICQ 55180641

buss
hodnocení

0x

Chyba, ČKP se určitě ozve. No ale původní majitel pojistku zrušil? Řešit tak, až se ozvou, prokazovat, že vozidlo nebylo provozováno. Pokud bylo celou dobu v servisu a dosvědčí to...

pajza*
05.06.12 21:04
hodnocení

Zrušil

nu*
hodnocení

0x

čkp Vás dá k soudu a bude argumentovat tím že jste auto dočasně nevyřadil a soud jí dá nebo nedá za opravdu, nic Vám v tom nebránilo, a z výkladu zákona to vyplývá přesně tak...ale závazný výklad je na soudu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]