Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem zjistil, že mi z výfuku jde více kouře než je zdrávo a kape z něj voda (felicia 1.6MPI).Bližším čichovýmohledáním jsem zjistil, že jde spíše o páru a zplodiny jsou cítit jen trochu. Ve vyrovnávací chl. nádržce mám stejnou hladinu, jakou jsem tam měl po dolití někdy v lednu t.r., takže předpokládám, že zde problém nebude. Může být zádrhel v palivu? Bral jsem minulý pátek plnou u SHELLu, počítač ukázal 44L,ale teď tam je po ujetí 50 km 36L.Jen pro zajímavost.Minulý měsíc jsem natankoval plnou u OMV a najel jsem zatím rekordních 660km,ale bohužel nevím, jestli tam byl tento problém s kouřivostí.Na výkonu nepozoruji útlum.
nebylo to náhodou u studeného motoru? to je naprosto normální
Nebo to bylo po delší jízdě? to by byla závada...
doplněno 05.06.12 16:57:rendo, to je opravdu pára. všimněte si ostatních aut, když ráno nastarují a stojí na stejném místě...udělá se kaluž pod výfukem. (když je díravý, tak i pod autem)
Tak je pravda, že to bylo po kraťoučké jízdě,ale i tak,co to způsobuje? Nejde mi ale do hlavy také ta prozatimní spotřeba oproti min. měsíci.
Třeba z rána jsou výfuky po noci studené a motor tam začne po startu tlačit horké zplodiny. Ve výfuku dochází ke kondenzaci par a ze splodinami jde vodní pára a kapky vody.
U dostatečně prohřátého motoru a výfuků delší jízdou se tento "problém" neobjevuje. Výfuky mají stejnou teplotu jako zplodiny.
Kouř je jaký?
Bílý kouř je voda (vodní pára). Já ji mám normálně slabě, když je venku chladné a deštivé počasí. V zimě v mrazech ji mám silnější. Pokud chladící kapalina v expanzce neubývá, tak je to OK (taky část vody natáhne palivo z vlhkosti ze vzduchu).
Když venku panují vedra a je suchý vzduch, tak se pára neobjevuje vůbec.
Každé palivo obsahuje nepatrně vody!Navíc se voda sráží na stěnách nadrže ze vzduchu!Navíc jsem vypozoroval u některých svých minulých aut,že když bylo sychravo (mžilo,mlha,prostě bylo vlhko) jela ta auta l trochu lépe (F125P,š105,ale naftový Seat Ibiza 1,7D).Jka ti již někteří píší-je to normální ,teda pokud se neztrácí chl.kapalina.
doplněno 05.06.12 18:33:K té spotřebě,buďto jste něco špatně spočítal,nebo je špatné palivo a eventuálně nějaká závada.
Jak jsem popsal výše,minule jsem bral u OMV a vytáhl jsem dojezdově maximum, teď SHELL,člověk by řekl, že jde o kvalitní značku/palivo.
palubak ukazuje +- nesmysly a voda z vyfuku je normalni fyzika 4 tridy zalezi na velikosti tlumuců a rozdilu teplot a to ze ta voda je z benzinu je jedna z klasickych pover mezi ridici, me z auta poranu vylita z vyfuku hodne pres par litru vody (mam obrovske trubky a tlumice)
S tím také souvisí výdrž materiálu,co se koroze týče.Pokud jezdím kratší trasy,voda se nestačí vypařit a je problém.Před 2-3 lety jsem měnil střední a zadní díl výfuku a teď můžu znova.Dá se tomu nějak předcházet?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.