Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravomoce urednika

Od: blackflamesiczi* odpovědí: 3 změna:

To bude asi opet na NU

resim problem se zastavbou lpg, urednik pri zapisu chce vyfocenou zastavbu lpg na coz podle me nema narok a podle dodavatele lpg take ne a ja mu ji fotit nechci , podle me ma v TP ode mne razitko a zastavba je v databazi takze ji musi podle me zapsat a tim to hasne na nic jineho nema pravo.

To same se tyka porad tech taznych, dam mu typovej list fakturu a take podle me nema na nic jineho pravo, chce abych tam donesl svul certifikat a oni si ho tam nekam ofoti o cemz jsem nikde nenasel ani zminku ze na to maji pravo.

Nejedna se nahodou o zneuziti pravomoci? Pomerne me to dost komplikuje podnikani

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

pokud jde o TZ, jde o konstrukční část která musí být schválena, schválení se dokládá typovým listem, odbornost montáže by měl potvrdit odborník nebo STK...MDCR má na svých stránkách seznam subjektů - držitelů rozhodnuití, oprávněných montovat TZ, bohužel dle mého názoru tento seznam není aktuální ...největším problémem bude to, že TZ dnes montuje kdekdo, a kdyby úředník důsledně kontoloval zda odbornost montáže potvrdil subjekt uvedený v seznamu MDCR, tak 50 procent TZ by nebylo zapsáno...

Jinak TZ řeší směrnice ES 94/20 ES

Pokud jde o montáž LPG, indviduální přestavbna by měla být řádně zdokumentována a v konečném důsledku by měl žadatel doložit výsledky zkoušek které provedl oprávnněý subjekt, napříkald DEKRA a.s., pokud přestavbu provedl subjekt - držitel Rozhodnutí MDCR k provádění hromasných přestaveb na alternativní pohon, tento má oprávnění zapisovat přestavbu do registračního dokladu a následně to zapíše úřad jen jako změnu za 50,- Kč.

Nevím k čemu je fotodokumentace zařízení na LPG, ale pokud má úředník pochybnosti o tom zda zařízení skutečně obsahuje homologované komponenty, může v podstatě požadovat co chce...K těm pochybnostem, problémem je že cca 30 procent různých potvrzení které lidé předkládají je falešných, proto může úředník ověřit či nechat prověřit vše o čem pochybuje.

Viděl jsem falešné potrvrzení Iveco, které Iveco nikdy nevydalo, kde výrobce "potvrzuje" že tahač může táhnout návěs o 800 kg těžší, nebo falešné potvrzení KIA že KIA CEED může táhnout nebržděný přívěs o 80 kg těžší než je uvedno v TP a tak bych mohl pokračovat...

Pokud jde o montáž LPG,. slyšel jsem o tom jak na parkoviště na hranici s Polskem, nebo těsně za PL hranicí přijede dodávka plná odborníků, která za pár tisíc provede "odbornou"přetavbu na LPG, žadatel dostane hrst barevných papírů které jsou mu k ničemu a borci odjedou...Pak se to lidé snaží u nás legalizovat a pokouší se opatřit si zápis do TP, protože polská firma nemá licenci od MDCR k prováděšní přestaveb a navštívit Dekru a nechat si vystavit nějaké protokol z měření by se prodražilo tak, ře montáž LPG v Polsku by pakl ztratila smysl...

Jinak správnímu orgánu umožňuje i ukládá správnáí řád v prvních paragrafech dobrat se materiálnáí pravdy atd...Takže dle mého názoru pokud mají na úřadech nějaké pochybnosti musí udaalt vše aby zjistili SKUTEČNY STAV VĚCI...tak to popisue zákon č.500/2004 správní řád...

blackflamesiczi*
hodnocení

jo o tech dodavkach jsem slysel a 2 zastavby jsem i vydel na vlastni oci a radsi jsem si nezapaloval *smich*

jinak ke vsemu jak lpg tak tazne mam povoleni takze zadne individualky , a zadny levne nahrazky nepouzivam , jde me o to ze kdyz na to mam povoleni k montazi a dam podklady zakaznikovy ze je to bez problemu a pak musim resit tyhle hovadiny tak me to poskozuje. A to se týka pouze tech prastenejch strakonic . A jak potom vypadam ja jako servis , pritom razitko ode mne maji v tp zapsane pres ten system to je take v databazi takze zapis

nu*

Nevím o tom že by s tím byli někde problémy, bohužel ministerský server WWW.DAVOZ.CZ také není v těchto souvislostech dostatečně využíván, kdyby výrobce dával na tento server všechna vydaná potvrzení a uváděl sem šechny provedené povolené přestavby, stačilo by úředníkům nakouknout a on-line si to ověřit...

Neznám pozadí jednání úředníků, ale to by se dalo zjistit od klientů...Ale řešení je jednoduché...vyslat tam klienta s doprovodem ( diktafon, foťák), celé jednání zdokumentovat, no a pak začít jedna s tajemníkem úřadu...ano , s tajemníkem, ten řídí úřad, vedoucí oddělení či doborů bych přerskočil...

Ideální bude, když za tajemníkem zajde sám klient...Vytiskne si definici z vyhkášky, kde je uvedeno něco v tom duchu že do TP smí zapisovat držitel typového schválení k provádění hromadných přestaveb, k tomu přiloří Rozhodnutí MDCR, přílohu k TP která je součýstí zařízení k pohonu na LPG a půjde se zeptat tajkemíka, proč je ´=uřadem ve strakonicích vyřadovába dodatečně od klientů dalšíé dokumentace, když subjekt který má od MDCR licenci je držitelem typového schválení a jeho zápis musí úřadu stačit...

Úřad není STK ani typová zkušebna, a úředník ani není školen jako technik typu "K", aby posuzoval jednotlivé fotografie nebo přistavené vozidlo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]