Nejste přihlášen/a.
Zdavím, mám možnost koupit Opel Corsa 2001 za nějakých 1000 éček z rakouska. Je to od nějaké kámošky maminy. Prej má najetých necelých 80 000 a je jak nová. Ovšem kdybych ji chtěl koupit, nemám páru jak to převést sem do čr, jaké papíry kde vyřídit a hlavně kolik by to stálo? Může mi to prosím někdo alespoň trošku přiblížit, abych měl trošku představu co a jak, jestli má vůbec cenu tam jezdit.
Moc děkuji.
Pokud stojí za to,tak pokud chceš po ose-s kupní smlouvou si v místě registrace auta musíš vybavit převozní doklady a PR na cestu! Nebo na odtahovce a pak jen kupní (nwn jak clo) a dotáhneš ho do ČR.Zde tzv velká technická s tím na úřadu zaregistrovat.Tolik asi tak velmi zjednodušeně.Nejlepší se zaptat přímo na úřadu nebo někoho kdo dováží auta do čr!Přihlášení v čr přijde asi tak na 5000kč záleží zda na odtahovce 15?20?kč/km atd.Po vl.ose spotřeba paliva na cestu ,převozní povolení a PR tipnul bych že toto by bylo levnější.
Třeba na Tipcars si zjisti za kolik se totožná auta (stejně stará+ stejně jetá atd) prodávají.
doplněno 03.06.12 21:55:To erik-ještě lepší řešení!
Tak mne napadlo,pokud by to byla Dobrá známá,tak auto nechat na ni,tudíž na rakouskejch RZ a tady jen povinný a jednou za rok? dbva? k nim na STK.
pokud to je přes známou maminy,tak nejjednodušší a nejlevnější cestou sem je nechat Corsu na původních A značkách,po příjezdu sem je poslat doporuč.zpět(vyřazení v A se už o ty dva dny asi nezblázní a nebude to pro onu známou problém)-akkorát si zde před vyjetím pro auto uzavřeš v ČR povinné podle VINu Corsy(tel. nebo mailem zjistíš)-pro povinné je právě a pouze VIN auta rozhodným údajem(+doba platnosti),ostatní jako barva,značka atd.je podružné a tudíž i nepodstatné...No a u nás uděláš dovozovku STK( okolo 2000,-,lehce nad-jak kde)+2000,- jakože reg.poplatek(k tomu si stát započítá dalších 800-ačkoli nic nepřevádíš) no a šupky máš české cedule a drandíš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.