Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplatí pojištovna škodu?

Od: milanprosk odpovědí: 4 změna:

Způsobil jsem dopravní nehodu mojí vinou. Otázka zní, zda mi pojištovna zaplatí škodu na mém autě (jde o 300.000,-) když mám v pojistné smlouvě uvedenou u havarijka převedená rozhodná doba v měsících (200) což je nepravdivý údaj, protože takovou dobu nevlastním ani řidičské oprávnění a u odpovědnosti z provozu vozidla převedená rozhodná doba v měsících (1) což je pravdivý údaj.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Asi se zeptejte na pojistovne, to vi jen buh ;)

Ja bych pro tyhle pripady pojisteni zakonem zakazal, treba by si pak zacinajici ridici dali bacha nebo by jim aspon fotr auto nepujcil...

stirecek*
hodnocení

0x

Pokud je auto havarijně pojištěno, nevidím problém.

pojisteni
hodnocení

Ano, auto je havarijne pojištěno, pouze mě zajímá, jak přišli na těch 200 měsíců, když nikdo u této pojištovny ze známých není atd. a měsíc bych měl mít pouze jako tomu je u povinného, jak je tedy možné, že těch 200 měsíců není i u povinného jak je tomu u havarijního?

repkin*
hodnocení

0x

Těch 200 jste dostal od příbuzného, např. od otce, bratra, matky apod., takže jste měl slevu na pojistném, která Vám na následující pojistné období již nebude platit a budete platit zas plnou palbu. Pokud jste měl vozidlo pojištěno havarijně, tak Vám pojišťovna vše zaplatí. Pokud máte pouze povinné ručení a boural jste pod vlivem OPL nebo alkoholu, pojišťovna Vám nedá nic a naopak kdyby to mělo být správně, tak by to po Vás měla vymáhat. Ale je pravda, že v našem státě je bordel, takže zde je možné opravdu vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]