Nejste přihlášen/a.
Způsobil jsem dopravní nehodu mojí vinou. Otázka zní, zda mi pojištovna zaplatí škodu na mém autě (jde o 300.000,-) když mám v pojistné smlouvě uvedenou u havarijka převedená rozhodná doba v měsících (200) což je nepravdivý údaj, protože takovou dobu nevlastním ani řidičské oprávnění a u odpovědnosti z provozu vozidla převedená rozhodná doba v měsících (1) což je pravdivý údaj.
Těch 200 jste dostal od příbuzného, např. od otce, bratra, matky apod., takže jste měl slevu na pojistném, která Vám na následující pojistné období již nebude platit a budete platit zas plnou palbu. Pokud jste měl vozidlo pojištěno havarijně, tak Vám pojišťovna vše zaplatí. Pokud máte pouze povinné ručení a boural jste pod vlivem OPL nebo alkoholu, pojišťovna Vám nedá nic a naopak kdyby to mělo být správně, tak by to po Vás měla vymáhat. Ale je pravda, že v našem státě je bordel, takže zde je možné opravdu vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.