Nejste přihlášen/a.
Z ČKP mi přišlo,že porovnali mé údaje v centrálním registru vozidel a prý mám doplatit 4600Kč za nepojištěné auto.Neprávem,protože vozidlo bylo prodané a přepsáno na jiného majitele,který holt neplatil.Takže se ptám:Centrální registr vozidel je ten registr vozidel.do kterého dopravka zapisuje změnu majitele nebo je to jiný registr?Jestli je to ten samý registr,tak jak je možné,že Česká kancelář pojistitelů tvrdí takové blbosti,když je tam převod vozidla na jiného majitele zapsán?Takže mám v úmyslu jim odpovědět,že v tu dobu,kdy vymáhají ode mne pojistné za nazaplacenou pojistku,jsem majitelem již nebyl,což bylo zapsáno na dopravce/převedeno na jiného majitele/.Žádnou kupní smlouvu jim posílat nebudu,Nejsem přece povinen jim dokazovat,že jsem auto prodal.Naopak ono mě musí dokázat,že mají právo něco vymáhat!Nebo to mám napsat jinak?Fakt neskutečný blbákov,nebo dělají blbce z lidí a zkouší to?
Jak již bylo psáno, vozidlo jste neodhlašoval na dopravce, to už se cca 10let a více nedělá, ale na odboru dopravy příslušného městského úřadu popř. magistrátu. Každopádně, není jejich, ale Vaší povinností dokazovat. Takže ověřenou kopii smlouvy + dopis ve stylu dobu co vymáháte jsem již nebyl majitelem, viz. přiložená kopie kupní smlouvy, kterou jste si mohli sami vyžádat z registru vozidel, vzhledem k tomu, považuji Vámi vymáhanou pohlédávku vůči mé osobě za neoprávněnou a pokud by se to opakovalo, podám na Vás trestní oznámení za pokus podvodu.
Stejně tak jsem to napsal i na UPC, které vymáhalo hloupých 50,-Kč nedoplatek, který však nemohl nastat, neboť platíme SIPO(em), kde si částku určují oni, a před i po měsíci, co měla vzniknout dlužná částka tak byla výše splátky stejná, jako i v datu, kdy ta částka měla vzniknout a stejně tak i měsíc před a po. Ještě se mi omluvili.
To tedy nechápu!Jak to.že není poviností ČKP dokazovat,že mám nedoplatek?To si pak mohou kdovíco dovolit,žijeme přece v právním státě tak to přeci musí dokázat,ne?Já jsem vozidlo řádně odhlásil na odboru dopravy městského úřadu,takže by mělo stačit,že jim napíši,že toho a toho dne jsem vozidlo odhlásil na odboru dopravy městského úřadu na nového majitele.Smlouvu o prodeji jim snad nejsem povinen posílat.Už z toho důvodu,že jsem se tam byl zeptat a auto opravdu bylo odhlášeno na jiného majitele
Tož chápejte, vy máte povinnost se nějak chovat podle zákona, tudíž vy budete prokazovat, že jste zákon neporušil. V trestním řízení dokazují vám.
Kolo.Žádný právní stát.Když nevlastnictví průkazně nedokážete budou Vás buzerovat neustále a ani zaplacením se z toho nedostanete.Co jsme si zvolili to máme.
Buď jste se teď špatně vyjádřil, nebo jste mne špatně pochopil. ČKP vám dokazuje, že máte nedoplatek tím, že v době od do jste byl majitelem vozidla a neplatil povinné ručení. Vaším právem je předkládat důkazy a hájit se (ve svém vlastním zájmu tedy i dokazovat), že majitelem vozidla v uvedené době dle kupní smlouvy je ten a ten a nikoliv vy, případně že vozidlo jste z toho a toho důvodu neprovozoval, tudíž jste za něj nemusel platit pojistku + k tomu svědci a další důkazy.
To že má protistrana v trestním řízení povinnost něco dokazovat také není zas až tak úplně pravda. Poučení osoby ať již osoby podezřelého či osoby poškozeného je stejné s tím jediným rozdílem, že poškozený a svědci musejí mluvit pravdu a pokud se prokáže, že tomu tak nebylo, budou sankcionováni. Naopak podezřelý (v dalším stádiu tr. řízení -obviněný) si v podstatě může před sousem v uvozovkách vymýšlet hovadiny, což se také v našem státě děje velice často. Jak již někdo napsal, jaký bordel jsme si tu zvolili, ten máme. Spoustu lidí co v 89 cinkalo klíčema, tak se dnes chytá za hlavu, jakou to udělali blbost.
To Repkin-skutečně by to ale mělo být tak,že Oni (CKP) musí dokázat,že já jsem provozoval nepojištěný vůz a ne opačně ,já abych dokazoval,že jsem neprovozoval! Žel to druhé je skutečnost!
Na ověřování smlouvy bych se jim ...,osobně když mne takto uháněli,tak jsem ji to poslal elektronicky (tj.oskenovanou smlouvu s dodatkem) a pro sichra i písemně totéž ale okopírované! Stačilo jim to ,po necelém,měsíci mi poslali že vzhledem ke mně je to uzavřené.Auto jsem prodal na opravu (nebo ND což nebylo ve smlouvě) s dodatkem ,kde se kupující zavazuje ihned uzavřít PR a opravit a udělat STK...což samozřejmě kupující nesplnila.
přesně jak píšete:"...zkouší to..." Pošlete ve lhůtě 30 dnů odpověd,že auto bylo toho a toho dne převedeno MěÚ (nevím kam spadáte)na základě kupní smlouvy ze dne toho a toho,čili od tohoto dne(dne podpisu kupní smlouvy) nejste již majitelem věci a tdudíž za něj nenesete žádnou zodpovědnost...Věc tímto považujete za vyřízenou-v opačném případě se sejdete u soudu včetně vašeho nejdražšího možného právního zastoupení...
ČKP bere údaje z CRV, který vede ministerstvo dopravy. Dále dostává údaje od pojišťoven. OdbDSS u obcí vede svůj registr a údaje předává CRV. No a tady mohou vznikat šumy. Otázka, zda se CRV dozví, na koho bylo vozidlo odhlášeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.