Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva k zaplacení pov.ručení

Od: scorpion* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu.Přišla mi výzva k zaplacení pov.ručení za určité období a částku v roce 2009.Bohužel podle SPZ a vin.auto podle registru vozidel nevlastním a neprovozuji.Nechal jsem si vystavit na registru doklad,který jsem podle pokynů a formuláře odesla na ČKP. Po 6 měsících přišla od ČKP opět výzva na zaplacení dlužné částky s odpovědí (Bohužel Vámi tvrzené skutečnosti nebyly pro uvedené období potvrzeny ani nemohly být akceptovány). Vůbec nechápu kde na mě sehnali kontakt. Auta a moto.jsem si po roce 2009 vše dal do pořádku abych mohl klidně spát. Jediné co mě napadá a momentálně nedá spát je že toto vozidlo jsem zakoupil už hodně dávno cirka 20let a původní majitel má dodnes kupní smlovu na moje jméno atd.ale doposud auto nepřevedl na mou osobu. Otázka zní je možné z tohoto problému se nějak dostat. Podle registru je auto psané pořád na předchozího majitele až dodnes.Nejhorší je na tom že auto dodnes není pojištěné zřejmě skončilo někde ve šrotu nebo na náhr.díly a doklady dodnes nikdo neřešil. Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověd. Scorpion.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jar*
hodnocení

2x

Mám s tímto také zkušenoust, po radě na dopravním instektorátu jsem si našla správnou formulaci a použila § z obdržené výzvy.

Ihned po obdržení výzvy jsem poslala dopis s tím, že jsem automobil v uvedené době neprovozovala, citovala §, které jsem si našla na internetu. Pojištění je povinnen platit provozovatel vozidla, ne majitel! Pokud nic neprovozujete, není z čeho platit. Musím říct, že mi poradila právě jedna pracovnice na dopravním inspektorátu. Za což moc děkuji. Před cca 14dny mi přišel dopis, že řízení je zastaveno. Tak to snad pomůže i Vám. Pro jistotu, pokud jste jezdil jiným autem, uveďte do dopisu i s jakým autem jste jezdil a kde bylo pojištěno.

scorpion*
hodnocení

Děkuji moc za radu. Ale obavam se že jsem se při první výzvě zachoval špatně a poslal jen výpis z registru že auto nemám na seba psané.To jsem jěště netušil že opravdu toto auto v 90 letech jsem zakoupil bez přepisu na mě ,ale s kupní smlouvou..Sice jsem opravdu auto neprovozoval protože bylo asi po roce rozebráno na náhr.díly .Při druhé výzvě už vím co bych měl poslat .Čestné prohlášení nějaký důkaz atd.Ale odpověd stím že to neakceptujou přišla po 6měsících stím že mám zaplatit. Těd ale nevím jestli jsem nepropásl to první čtvrtletí nezaplaceného ručení. Určitě přijdou další čtvrtletí auto doposud nepoj.Těd jestli se můžu ůčině bránit při další výzvě na další čtvrtletí. Mohu jěště zde někoho požádat nejlépe právníka jak na tom jsem a načem stavět obhajobu. Předem děkuji Scorpion.

PS. Jinak tyto stránky jsou super vůbec jsem netušil že něco takového zde na int.existuje.

Rád zpětně někomu poradím také už jsem poradil snad dobře.Jsem tak trochu odborník na starší motorky Jawa-ČZ. a bývalí automechanik starších vozů.

trrz
hodnocení

0x

Pokud jste ho neprodal dál, tak majitel jste (dle kupní smlouvy původního majitele - co je v registru neurčuje vlastníka). Musíte prokázat, že jste auto neprovozoval a tedy nemáte povinnost platit.

scorpion*
hodnocení

Díky za odpověd. Já žil v domění že pokud auto není na mě přepsané tak se tomu nemusím věnovat myslím tím po roce 2009. Takže i starší resty pod rokem 2009 se musí dořešit.Po delším dnešním hledání a pátrání jsem našel velký OTP a SPZ dokonce nějaký náhr.díly. Auto mě zřejmě sloužilo jako zdroj náhr.dílů.až bylo odvezeno do kovošrotu. Ale toto se odehrálo v 90 letech.Proto jsem dodnes netušil že jěště nějaké staré auto existuje. Jestli mohu poprosi někoho kdo tuto situaci už řešil jaká je nejlepší varianta na ukončení. Mohu samozřejmě sepsat čestné prohlášení že auto parkovalo na mém soukr.pozemku a sloužilo jako zdroj náhr.dílů tímto bylo nepojízdné a neprovozované.Samozřejmě mám svědky jako manželku a matku žijící ve společné domacnosti.Ale nevím jestli tohle bude stačit.Předem opět díky za odpověd. Scorpion.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]