Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem auto 10.10.2012 a bývalý majitel zrušil pojistku a mě uvedl na DI jako budoucího majitele(tedy auto bylo v převodu) . Auto nebylo způsobilé provozu tudiž jsem ho nejdříve opravil což zabralo cca 2měsíce. Hned po opravě jsem provedl STK a jel auto přihlásit na DI včetně pojištění. Nyní mi přišel dopis od ČKP že dlužím a do 30dnů musím uhradit 3000kč za ty dva měsíce co auto stálo. Pravda je že SPZ jsem neodevzdal ale auto nebylo na mě ani do té doby přihlášeno,dá se s tím něco dělat?Děkuji
DI už dávno neexistuje. No stala se chyba, mělo se to ihned pojistit. Takže jak říká zákon, prokázat, že auto nebylo provozováno. Správně by pak měla být uložena pokuta za neodevzdání RZ do depozita. To že nebylo přihlášené je naprosto irelevantní, důležité je kdo byl vlastník. Pro ČKP je to jen jedna z informací. Bože lidi...
Dá se s tím něco dělat. Snad. Pročtěte si starší příspěvky na téma ČKP tady na poradně, prostudujte si zákon 168/99sb, jmenovitě §1 odst.2, o tom kdo musí platit povinné ručení, atd... Je toho tu dost, už se to tu řešilo mnohokrát.
doplněno 31.05.12 20:51:Milane, zase pozdě, byl jste rychlejší...Hi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.