Nejste přihlášen/a.
Dobry den Zajma mne jestli na jedno auto muzou byt zapsany dva majiteli?
Zatím ne, tedy je-li myšlen registr. Toto dělá problém zvl. při SJM, rozvody. Nechat třeba druhého jako provozovatele. Ovšem mezi sebou si napíšou smlouvu že jsou spoluvlastníci.
To ano,ale s vozidlem pak stejně může nakládat jen ten,kdo je zapsán v registru,takže jej například bez vědomí spoluvlastníka prodat
Tím bych si nebyl tak jistej... Zápis v registru vozidel neříká nic o tom, kdo je skutečný vlastník vozidla. Toho určuje kupní smlouva.
Tím si buďte jist.Pokud prodáte auto a chcete ho odhlásit na nového vlastníka,tak to provedete pouze tehdy,jste-li zapsán v registru,úředníka nějaká smlouva o vlastnictví nezajímá.Před dvěma měsíci jsem prodal auto a k odhlášce na nového majitele jsem předložil pouze jméno,rodné číslo a adresu dotyčného.Takže spoluvlastníků může být třeba deset,ale jen ten,kdo je zapsán v registru,může činit úřední úkony,třeba právě prodej a ti ostatní se s ním pak mohou klidně soudit...
Nestastníku - ty jsi fakt NESTASTNIK
Majetek neřeší registr - ale kupní smlouva .
Na úřadech se změny vozidel dají řešit obyčejnou plnou mocí.
Že budeš v registru neznamená že jsi majitel.
laybor,já přeci píšu,kdo je oprávněn provádět změny v zápisu a ne kdo je vlastník.Jasně,že majitele určuje smlouva,ale na rozdíl třeba od KN může být v registru jen jeden člověk a na to se tazatel ptal.
To, že jste jednou prodal auto, které jste měl pouze ve svém vlastnictví, a pak nechal zapsat na odboru dopravy nového vlastníka vozidla do VTP, neznamená, že to půjde tak jednoduše, pokud jsou vlastníci dle kupní smlouvy dva Schválně, zkuste si jednou prodat auto, které je v registru psáno na vás, ale v kupní smlouvě jsou vlastníci dva... Nebo úplně stačí, pokud jste ženatý, a vůz jste nabyl již v manželství (společně jmění manželů), prodáte ho, nemáte souhlas manželky, ona proti prodeji podá odpor, a jste v loji
A je úplně jedno, co je napsáno v registru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.