Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva majitelé jednoho auta?

Od: olga* odpovědí: 9 změna:

Dobry den Zajma mne jestli na jedno auto muzou byt zapsany dva majiteli?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den,

ne,nemohou.

buss
hodnocení

2x

Zatím ne, tedy je-li myšlen registr. Toto dělá problém zvl. při SJM, rozvody. Nechat třeba druhého jako provozovatele. Ovšem mezi sebou si napíšou smlouvu že jsou spoluvlastníci.

To ano,ale s vozidlem pak stejně může nakládat jen ten,kdo je zapsán v registru,takže jej například bez vědomí spoluvlastníka prodat

au1

Tím bych si nebyl tak jistej... Zápis v registru vozidel neříká nic o tom, kdo je skutečný vlastník vozidla. Toho určuje kupní smlouva.

Tím si buďte jist.Pokud prodáte auto a chcete ho odhlásit na nového vlastníka,tak to provedete pouze tehdy,jste-li zapsán v registru,úředníka nějaká smlouva o vlastnictví nezajímá.Před dvěma měsíci jsem prodal auto a k odhlášce na nového majitele jsem předložil pouze jméno,rodné číslo a adresu dotyčného.Takže spoluvlastníků může být třeba deset,ale jen ten,kdo je zapsán v registru,může činit úřední úkony,třeba právě prodej a ti ostatní se s ním pak mohou klidně soudit...

laybor*

Nestastníku - ty jsi fakt NESTASTNIK

Majetek neřeší registr - ale kupní smlouva .

Na úřadech se změny vozidel dají řešit obyčejnou plnou mocí.

Že budeš v registru neznamená že jsi majitel.

laybor,já přeci píšu,kdo je oprávněn provádět změny v zápisu a ne kdo je vlastník.Jasně,že majitele určuje smlouva,ale na rozdíl třeba od KN může být v registru jen jeden člověk a na to se tazatel ptal.

au1

To, že jste jednou prodal auto, které jste měl pouze ve svém vlastnictví, a pak nechal zapsat na odboru dopravy nového vlastníka vozidla do VTP, neznamená, že to půjde tak jednoduše, pokud jsou vlastníci dle kupní smlouvy dva :) Schválně, zkuste si jednou prodat auto, které je v registru psáno na vás, ale v kupní smlouvě jsou vlastníci dva... Nebo úplně stačí, pokud jste ženatý, a vůz jste nabyl již v manželství (společně jmění manželů), prodáte ho, nemáte souhlas manželky, ona proti prodeji podá odpor, a jste v loji :) A je úplně jedno, co je napsáno v registru...

buss
hodnocení

0x

U nás je brajgl práávní. Vizte § 4/4a z.č. 56/2001. Že naši lidé jsou bordeláři a "stát" to trpí je jiná věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]