Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení povinného ručení

Od: xx* odpovědí: 9 změna:

dobry den, chci zrusit povinne rucení a na pojistovnu jsem zaslal KP, ale chcou po mě i TP ze od zakona mají na to povolení

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

KP je dokladem o prodeji, prodejem pojistka zaniká za zákona, a to dnem kdy to dotyčný nahláší pojišťovně...změny se maní na pojišťovně hlásit do 15 dnů...a že nekdo něco chce, znamená že tím vše jen zdržuje aby pojistka trvala co nejdéle...

Pojišťovnu odkažte na zelenou linku MDCR, kde je v úvodu těcjto stránek uveden judikát jednoho krajskho soudu kde se píše...

" registr vozidel není kontinuální evidencí vlastnických vztahů"... tedy i TP je z uvedeného důvodu k ničemu a pojišťovačky-ci by si to měly-i koneřně nastudovat ...

erikch*

přesně tak-onehdá mi přišlo od Kooperativy něco v podobném duchu,jakože neproběhlo odhlášení(převod) v registru,tudíž smlouva pokračuje-načež jsem podepsané paní ve výzvě od Kooperativy odvětil,že by bylo vhodno,aby si zaměstnanci pojištovny doplnili alespon elementární znalosti platné legislativy,záznam v registru nemá ,narozdíl od kupní smlouvy,vůbec žádnou právní váhu...A pokud si budou stát za svým mylným názorem,budu muset jejich výzvu medializovat,což by se jistě akcionářům Kooperativy(Vienna insurance) nelíbilo a obávám se,že by to mělo zásadní dopad právě na jejich místa referentek v dané pojištovně...No a do týdne přišel omluvný dopis...Následně to pak zkoušela i Č.pojištovna-a se stejným výsledkem-tyhle móresy okoukávají od ČKP,ale zkouší to-a čím více se nás takhle ozve-a jen tupě nesklopí uši a platí a platí,tím měně to budou podobné instituce zkoušet,je to podobné jako třeba s bankami a jejich až nesmyslnými pioplatky i za přečtení si vlastního výpisu-čím více z nás u nich zruší své účty,tak čabas,nebudou mít z čeho dýchat a budou muset zlevnit(jen za rok 2011 banky u nás na všech poplatcích inkasovaly cca.4 000 000 000,-kaček,což je trošku moc,ne...?!?)

zabu

Jen pro doplnění? Kooperativa, ČPP, a pojišťovna České Spořitelny patří všechny pod Viena Insurance. Proto ty stejné metody.

cyril*
hodnocení

0x

Co je "KP"?

xx*

Kupní smlouva

cyril*
hodnocení

0x

Podle kterého zákona?

Seznamte se s pojistnými podmínkami potažmo se zákonem o pov. pojištění a postupujte podle toho.

xx*

Jen že na to mají povolení mi bylo řečeno, tak se ptám jestli na to mají povolení, když sem jim zaslal Kupní smlouvu. To by snad mělo stačit ne?

cyril*

Tady Vám asi těžko jejich povolení někdo ukáže. Musíte jej požadovat po tom, kdo se s ním ohání.

asd*
hodnocení

0x

Přečtěte si podmínky pojištění ohledně ukončení. Pokud je možný důvod změna majitele, tak to doložíte kupní smlouvu a nazdar. Vyžadování dalších dokumentů chtějte písemně, pokud to opravdu i potom budou chtít tak s tím hurá za právníkem dát jim to sežrat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]