Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Couvání s vlekem

Od: truckerman odpovědí: 13 změna:

Je možné couvat se dvěma vlečkami naraz? Já mám problém s jednou, ale včera, když u nás ve vesnici odjížděli po pouti kolotoče, tak jsem viděl jednoho borce co bez problemu na milimetry přesně vycouval z vjezdu s dvěma vlekami a to nebyli žádný jednonápravoví prcci, ale maringotka tak cca. 10m a autodrom 14m a to couval tak s 7-8 metrovým skříňovým Volvem a to couval pěknej kus a všechny vleky byli s točnou. A ještě, je vůbec legální s tím takhle jet po silnici? Jak to že jim to povolujou a nemaj ani značky. A nechápu že vůbec se na tý silnici vlezou, například kruháče apod.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Možné to je, jak jste sám viděl. Se zájmem jsem před lety sledoval kolotočáře, řidič měl za "Lízou" připojené dvě maringotky a couval s nimi pro labutě. ;)

Věřte, byl to řidičský "koncert", prostě kdo umí ten umí, jel sice velmi pomalu, ale pořád jen dozadu a nacouval tam dost přesně. Oni tihle řidiči to trénují každý týden, tak už se jim asi nechce popojíždět dopředu a trefovat se ne několikátý pokus... :)

A co se týká policajtů, asi jim těch pár kilometrů od vesnice k vesnici nějak tolerují... *nevi*

doplněno 28.05.12 21:11:

Nevím, jaké máte řidičské zkušenosti s většími auty, podle nicku snad ano.

Ale uvědomte si, že kamioňák najezdí přes 99% dopředu, couvá jen výjimečně. Ale tihle "pacienti" to mají (trošku přeženu) tak 50:50 :)

Než na tom náměstí celej ten svůj autopark postaví na ta správná místa...

To, co kamioňák nacouvá za život, mají oni do měsíce...

Co se týká řidičského umění v oboru couvání tak jsou to fakt borci, klobouk dolů...*palec*

hodnocení

2x

šoféři od kolotočů bejvají pravými kouzelníky našich silnic *palec*

blackflamesiczi*
28.05.12 21:11
hodnocení

0x

hop®

Jj, znám, taky docela slušnej magor *palec*

hodnocení

0x

podobně couvají krmiváři s traktory a vleky...(2 vleky)

martinhajek*
Umím couvat s jedním, se dvěma si to nedokážu představit :-D

Martine, nic proti nikomu, je rozdíl couvat s jednonápravovám vlekem, nebo se dvěma nápravy a ještě k tomu dlouhý zadek jako u autobusu, či dlouhá cisterna a vlek. (délka od zadní nápravu k závěsu. Traktor to má krátké...

martinhajek*
Z jednonápravovým přívěsem to umí každý blbec, já měl na mysli dvounápravový vlek za nákladní Tatru plnou kamení.

imrous*
hodnocení

0x

Jak uváděl pan Cukrář, dříve ty starý "jézedáci" to byl traktorovej koncert. Jinak pár let jsem jezdil s kamionem, a návěsem vám

coufnu kam budete chtít , ale s vlekem ani prd. Ahoj*palec*

ladaadal*
hodnocení

0x

My museli na učňáku zvládnout dvouosák na 2cm od daného bodu zapojení druhého. Ale couvat se dvěma jsem zkoušel až po vyučení v první práci - žádná prdel, než člověk nezkušený couvně o pár metrů, má ruce jak opičák a hlavou nemůže dva tři dny ani hnout. Je to vážně umění a než se to člověk naučí, tak musí pár kilometrů nacouvat. S jedním to je brnkačka, ať má jednu osu, nebo dvě )s točnou, jde jen o zvyk, ale dva dvouosáky za sebou, to už bych nedal, to by mi moje starý kosti popraskaly*smich*

imrous*

Jo přesně, na ty ruce a krk jsem zapoměl. Hahaha*palec*

blackflamesiczi*

ja to jednou zkousel a bez sance, u me byl problem ze jsem nad tim premyslel coz je velka chyba ale bylo to poprve takze nic jineho nezbyvalo

hodnocení

0x

Jde to, sám jsem ještě s mokrým řidičákem jako student navážel krmivo. A sám jsem si zapojoval 3 vleky za traktor. Ale býval jsem pořádně zpocený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma couvání s vlekem

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]