Nejste přihlášen/a.
Je možné couvat se dvěma vlečkami naraz? Já mám problém s jednou, ale včera, když u nás ve vesnici odjížděli po pouti kolotoče, tak jsem viděl jednoho borce co bez problemu na milimetry přesně vycouval z vjezdu s dvěma vlekami a to nebyli žádný jednonápravoví prcci, ale maringotka tak cca. 10m a autodrom 14m a to couval tak s 7-8 metrovým skříňovým Volvem a to couval pěknej kus a všechny vleky byli s točnou. A ještě, je vůbec legální s tím takhle jet po silnici? Jak to že jim to povolujou a nemaj ani značky. A nechápu že vůbec se na tý silnici vlezou, například kruháče apod.
Možné to je, jak jste sám viděl. Se zájmem jsem před lety sledoval kolotočáře, řidič měl za "Lízou" připojené dvě maringotky a couval s nimi pro labutě.
Věřte, byl to řidičský "koncert", prostě kdo umí ten umí, jel sice velmi pomalu, ale pořád jen dozadu a nacouval tam dost přesně. Oni tihle řidiči to trénují každý týden, tak už se jim asi nechce popojíždět dopředu a trefovat se ne několikátý pokus...
A co se týká policajtů, asi jim těch pár kilometrů od vesnice k vesnici nějak tolerují...
Nevím, jaké máte řidičské zkušenosti s většími auty, podle nicku snad ano.
Ale uvědomte si, že kamioňák najezdí přes 99% dopředu, couvá jen výjimečně. Ale tihle "pacienti" to mají (trošku přeženu) tak 50:50
Než na tom náměstí celej ten svůj autopark postaví na ta správná místa...
To, co kamioňák nacouvá za život, mají oni do měsíce...
Co se týká řidičského umění v oboru couvání tak jsou to fakt borci, klobouk dolů...
Martine, nic proti nikomu, je rozdíl couvat s jednonápravovám vlekem, nebo se dvěma nápravy a ještě k tomu dlouhý zadek jako u autobusu, či dlouhá cisterna a vlek. (délka od zadní nápravu k závěsu. Traktor to má krátké...
My museli na učňáku zvládnout dvouosák na 2cm od daného bodu zapojení druhého. Ale couvat se dvěma jsem zkoušel až po vyučení v první práci - žádná prdel, než člověk nezkušený couvně o pár metrů, má ruce jak opičák a hlavou nemůže dva tři dny ani hnout. Je to vážně umění a než se to člověk naučí, tak musí pár kilometrů nacouvat. S jedním to je brnkačka, ať má jednu osu, nebo dvě )s točnou, jde jen o zvyk, ale dva dvouosáky za sebou, to už bych nedal, to by mi moje starý kosti popraskaly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.