Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , potřebuji poradit jaké auto koupit do 50000,- jednalo by se o krátké trasy do práce cca 3km a víkendové výlety Kladno-Praha. Mám čerstvě řidičák a nevím co koupit protože se nevyznám. Nepotřebuji auto na blbosti,ale na ježdění, nejsem puberták abych dělal kraviny. Všem díky za rady a tipy kup si nové auto si strčte za klobouk na to nemám.
Pro začátečníka bych volil nějakou Feldu,1.3...Ještě dost se na ní nalítáte,údržba dobrá,spotřeba v poho...Nemůžete se splést..Hodně štastných kilometrů!
No to máte pravdu ale zase,ty bicepsy,taky není k zahození...
Felda asi nebude špatná, ale nemá posilovač nebo alespon většina z nich ne? A při ježdění po městě se bude posilovač hodit.
Jezdím ve městě s Favoritem, posilovač nemá (leda, že bych ho tam časem dal s feldy 1.6Mpi ) a napohodu. I parkování. To auto je lehké a motor moc neváží. Fakt si bez posilovače zvyknete. Vůbec tam u Feld a Favoritů 1.3 není třeba. U Formanů a Felicií combi a Van plusů snad, tam by to v plném počtu lidí a nákladu bylo znát. Jinak je to zbytečnost, věřte mi
(v těchto případech).
a co třeba seat ibiza teta 60let udělala papíry a pořídila 1,4ku ibizu 1999ku dala za to před 2ma roky 30tisíc udělali se rozvody a náký drobnosti a má auto jak fík kastle supr a motor na 1.4 ku tahá že mi to samotnýho překvapilo a zatim žádná velká investice do oprav
Punto II 1,2 8V 5 dveří - levný, na tak malý auto prostorný i bezpečný, celkem živý auto, malá spotřeba, poruchovost v pohodě, nemusíš se moc bát že ti ho šlohnou, akorát většina lidí bude říkat fůůůj Fiat to je křáp (přitom ho viděli leda z dálky...). Za 50k seženeš zánovní ve výborným stavu, nejlíp dovézt ze západu.
Tak tvar karoserie mne nějak moc nezajímá ,jde o to at to jezdí a nějaký čas vydrží. Uvažoval jsem fabii ,ale právě že se dost kradou a "ošklivé" auto krást nebudou není o něj zájem
S tím dovozem ze západu to mám těžký neznám nikoho kdo by tam se mnou jel a firmy co auta vozí si berou docela dost za zprostředkování.
Dovezte si ho sám, není to zas tak složité. Návod jak na to tu je stačí hledat. Yaris je taky ok, ale je to už hodně malý auto, v Puntu je víc místa než ve Fabce. Pokud občas budete vozit náklad, tak je dobrá dělená sedačka (neni standard)
sorry-ale podle téhle poznámky je jakože Fabie I hezká...?! Fabie(a ostatní koncernovky VW) se kradou z jednoho prostého důvodu-a tím je neskutečná cena náhr.dílů no a ty specifické,které se bohužel porouchávají na všech modelech koncernu VW se nedají dost dobře sehnat z jiného auta apod.(protože odchází prostě na všech,a kdo má funkční-ví co má a co si za to říct),takže se musí kupovat nové(předražené)-nebo právě použité z kradených aut,ale už za přijatelné ceny...Rozhodně se třeba Oktávky,a i ony Fabie,nekradou pro svůj "vyjímečný" design od Giugiariho... to jen tak pro ilustraci-jinak problém samotný-výběr-na světě je asi 400 funkčních automobilek a ty vyrábějí(ly) asi 3000 modelů os.aut-takže poradit v čem by zrovna kdo konrétní asi mohl jezdit je trošku utopie...chce to mailnko zúžit výběr-pak se nechá poradit s technikou cenou apod...
Na to,že auto má najeto třeba 250.000km moc nehleďte,dnes je jiná doba než éra starých škodovek ,které byly v naprosté většině po 100.000km zralé na generálku.Důležité je ,aby karoserie nebyla chycena korozí,mechanické díly se dají vyměnit.Asi Vás též bude zajímat výše Eko-daně,pokud již nebude na Vámi vybraném vozidle zaplacena,koukněte sem nejlevnejsiruceni.cz/...
Dovoz z ciziny je v pohodě, ale jen a jen proto že se toho lidé bojí vydělávají na tom lidé kteří se toho nebojí...
Nebojte se toho. Koupíte si přesně to co si Vy sám vyberete, a ne to, co Vám chtě někdo jiný ( s namalým ziskem) prodat
doplněno 29.05.12 11:24:v německu jsou i bazary kde se mluví polsky, anglicky, občas je tam i čech, dnes jsou i v čechách firmy které se živí tím že prodávají žluté značky s pojistkou, na kterých můžete dojet domů
Jak je to v současnosti se žlutýma převozkama? (inland kennzeichen). Před 2 lety mi v ČR na DÚ tvrdili, že CZ policie je neuznává a němec mi tvrdil že platí v celé EU (pro jistotu jsem zaparkoval u hranic, dál na podvalu). Než polsky mluvící bazar, tak bych se naučil pár základních slovíček a koupil buď v zavedeném bazaru kde majitel je němec, nebo od soukromníka. Určitě ne od araba nebo turka.
Pak ještě jak to mají se zárukou v bazaru, je povinná ze zákona jen když auto zůstává přihlášené v SRN, nebo i když se v SRN odhlásí a jde do ČR?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.