Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odjetí od nehody - postup vyšetřování

Od: michalbc® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

dnes jsem byl svědkem situace, kdy couvající auto z řad vozidel na parkovišti před obchodním centrem nacouvalo do na proti stojícího auta (světlo, nárazník a promáčklá část zadního blatníku _Ford Mondeo 2010-2012).Po tomto incidentu se bourající vozidlo ihned naplno rozjelo pryč z místa kolize.Já jsem si napsal SPZ a tu strčil za stěrač nabouraného vozidla.Při odjezdu jsem náhodou narazil na slečnu majitelku u nabouraného auta a tak jsem jí řekl, že jsem celou věc viděl a popsal auto a situaci a nechal jí kontakt na sebe.

Zajímá mě další postup, jak by měla slečna postupovat a jak budou postupovat naše složky kteří pomáhají a chrání v případě, že se na ně obrátí.Předpokládám, že obchodní centra (schoping park Ostrava) mají i kamerový systém ze kterého lze celou kolizi vidět.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

No ja bych sel na PCR a proste to oznamil, s uvedenim svedka, to by melo byt IMHO pak normalne reseno a vinik se z toho pos...

hodnocení

0x

Pokud navštíví viník tutu poradnu, tak slečna bude mít problém prokázat, že to byl skutečně tento člověk s tímto autem. Nejde o pravdu ale o dobrou argumentaci.

doplněno 12.12.12 17:40:

Michale,

klidně to může probíhat i takto:

policie obešle domělého viníka, ten oznámí, že tam určitě nebyl, vozidlo nemá poškozeno, a že se klidně svědek mohl zmýlit. Dokonce mu to kámoš dosvědčí, že v tu dobu byli na volejbale.(třeba)

Co pak policie? Případ odloží. Bohužel.

cobrak*
hodnocení

0x

Myslím si, že jste udělal hodně dobrou věc, protože 99% lidí v tomhle státě by rozhodně odešla a ještě by se smála ba i tleskala...Takže palec vzhůru Vám! Každopádně si myslím, že pokud budete Vy u soudu tvrdit, že to byl dotyčný muž, který je s Vámi v síni a on bude tvrdit, že není, bude muset být na řadě kamerový systém, který ale bude muset být natolik kvalitní, aby na něm bylo vidět dotyčnému do tváře...

buss
hodnocení

0x

Slečna půjde (předpokládám) na P ČR, oznámí skutek, jakou má pojišťovnu a uvede vás jako svědka (a jistě jste ochoten vypovědět, co jste viděl). Tady je to jasné, kamery jako důkaz to jen podpoří. P ČR provede úkony a slečna na pojišťovně oznámí, že to bylo šetřeno. Zřejmě jde o přestupek, pak bude věc odevzdána k projednání přestupku.

hodnocení

No děkuji za názory.

primárně jsem očekával, že problém bude s dokazováním bourající osoby.

Auto bude zřejmé z kamerového systému.Moje svědectví je SPZ + typ auta + barva vozidla a ještě název a logo firmy na vozidle, ale osobu jsem neviděl.

Příčina nehody byla pravděpodobně proto, že osoba za volantem nemohla žádným směrem vidět přes zcela zasněžené a neočištěné vozidlo.

Další info k případu nemám, pokud se objeví nové skutečnosti, tak podám info.

Samotného mě daný případ zajímá, neb jsem za celou dobu co jezdím, neměl problém s nehodou a to za volantem sedím každý den již 15 let, ale ve stejné situaci jako poškozený se můžu ocitnout jak vidno lehce sám.

Zajímal mě i názor někoho, kdo měl podobnou zkušenost.

Přeji Všem komu se stane podobný problém ať ho zdárně vyřeší.

Apropo mělo by větší význam stíhat bourající vozidlo ihned po nehodě vlastním vozem?

buss

No otázkou je, jak to ty kamery snímají, takže by bylo i vidět, kdo do auta sedá. Stíhat? No nevím, hrát si na detektiva a ještě si i sám třeba v tomto počasí nabít hubu, Když už, tak ihned volat na P, kudy auto jede. Po cestě jsou další kamery ale i tak snad ho mohli sledovat, pokud to bylo oznámeno včas.

hodnocení

Takže mám další info a to, že paní využila své havarijní pojistky a i přes ztrátu bonusu se nepokusila vypátrat viníka nehody...

teo

Čili paní byla normální.Nechápu, proč jste se do toho montoval.Policie by to řešila až při dvou mrtvolách, a práskačství se nevyplácí, po vaší svědecké výpovědi by vám někdo někde mohl dát přes držku. Tím neospravedlňuji viníka, píši pouze realitu.

Jj Co Tě nepálí nehas! A proto jsou podvodníci více ceněni než normální poctivci!Ale až by se něco takto stalo tobě,tak budeš skákat až do stropu a řvat jakej je tu bordel když nikdo u plného obchodu nic neviděl!

buss

Proste Boha, abyste nepotřeboval svědka a případný "neviděl"!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]