Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převedená rozhodná doba - co to znamená?

Od: kooperativaautopojisteni odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

v pátek jsem byl v kooperativě, v kanceláři, kde mi nabídli výhodnější autopojištění (povinné + havarajiko). Nabídli mi asi o 7.000,- levnější než mi udělali v bazaru. Dnes jsem si pročítal smlouvu a v kolonce havarijní pojištění je řádek systém bonus: Převedená rozhodná doba (v měsících): 108, Kod: B9. Co to znamená?

Předem díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekl bych, že těch 108 bude počet měsíců bez nehody, tudíž 9 let a proto B9⇒bonus 9 let.

Ale třeba mě nějaký pojišťovák vyvede z omylu.

kooperativaautopojisteni
hodnocení

Aha, tak to je velmi zajímavé, protože nemám ani rok řidičák... :D

kooperativaautopojisteni
hodnocení

Je mi 18 a je to první autak, který mám pojištěný a vlastním ho teprve měsíc...

HA!*sok* Tak to je tedy velmi zajímavé.

Co je to rozhodná doba?

Rozhodná doba je doba nepřetržitého trvání pojištění, které se počítá v celých ukončených měsících, a ve které jsou zohledněny rozhodné pojistné události (škody, ze kterých pojišťovna musela hradit), včetně případné převedené rozhodné doby z předchozího zaniklého pojištění (pomocí Potvrzení o době trvání pojištění a škodním průběhu, tj. bonusy nebo malusy z předchozího pojištění).

Takže buď se někdo hodně sekl, proto máte najednou o 7tis. menší pojištění nebo vás má někdo na Kooperativě hodně rád. Tipl bych to první ;)

To už máte podepsanou smlouvu nebo teprve návrh?

kooperativaautopojisteni
hodnocení

No právě, že podepsanou, zajímavé, že si toho pán nevšiml, že jsem narozen 1993 a proto asi nemůžu mít 9 let bez nehod. Přitom u toho samého řádku v sekci povinného ručení mám u rozhodné doby 0 měsíců... Nechápu to...

blackflamesiczi*

dcera mela pred mesicem 120 mesicu bonusu a to ridi cca od brezna (od 18) pojistovaky nezajima jestli budete platit malo nebo hodne ale provize a tu nazenou obratem na nizkejch pojistkach takze to nereste . Na vyplaceni skody to mema vliv (dcera sesrotovala c4 ) a zaplatily bez kecu . jedine co muzou udelat je do 2 mesicu pojistku navsit ale vy muzete do 2 mesicu pojistku zrusit takze bych to neresil. Pojistovny maji penez dost tak proc jim platit vic

mikikus*
hodnocení

0x

copak ro máte za káru, že platíte takové vysoké pojíštění...

já mám (měl jsem) osobní auto u Čppp pojístka (jen pov. ruč) za 8T a nějaké drobné a u Alianz mi nabídli za 4560 Kč poviné ruč. o 25mil. větší limit + havar poj...

kooperativaautopojisteni
hodnocení

Mám Škodu Superb 2006...

hodnocení

0x

To je opravdu divné... když mně psali "Převedená rozhodná doba" do bonusu, chtěli k tomu potvrzení od předchozích pojišťoven... různé pojišťovny mají zřejmě různý přístup... ale taky bych to neřešila, je to jejich chyba...

kooperativaautopojisteni
hodnocení

Jde mi o to, že když vůz sešrotuju, tak aby mi dali to co mají a neřekli, že v pojistné smlouvě mám nesprávně uvedená data, proto mi nemůžou dát nic...

erikch*

rozhodné-a tedy podstatné,je to co je ve smlouvě,oboustranně podepsané,uvedené...! Nelze pak zpětně říct:"jé,my jsme se sekli,takže sorry a smolík...",a i pokud by to případně zkoušeli,každý soudce dá za pravdu podepsané smlouvě-ne zjištění pojištovny,že někdy předtím udělala chybu...Je to stejné jako všelijaké půjčky a případné následné problémy s exekucí apod.,co jednou někdo svéprávný podepíše-to má plaťák...(akorát,že tady je to v neprospěch dotyčného-u tebe obráceně)

kooperativaautopojisteni
hodnocení

Aha, další problém bych měl v tom, že jsem měl předtím asi 2 týdny auto pojištěné u Alianz, pouze povinné ručení a způsobil jsem nehodu, takže bych měl být v malusu. A v kolonce povinného ručení teď u Kooperativy mám jak je kod bonus/malus: S, aby potom neřekli, že jsem jim něco zatajil... Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]