Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer!
Mám Fiat Doblo, benzín, asi 7 let, poslední týden jsem jel v pondělí krátkou trasu, ve středu asi 50 km a včera krátkou.
Dnes jsem nasedl, rozsvítil jen světla a motor se vůbec nechytl, jako by byl odpojenej. Pročistil jsem trochu kontakty baterie a nic!
Když jsem měl baterku prázdnou v zimě, aspoň motor trochu zaškytal-. Tady nic! Ale včera vše OK, žádný podezření. Nemohu to odtlačit do servisu, že ano... jsem tady v sídlišti
Při zapnutí mi něco cvakalo jako relé nebo takovej nějakej zvuk vlevo vepředu, jako u motoru nebo tak něco.
Mohla se baterie vybít zapnutým světlem nad místem řidiče? To mi občas synek zapne a já to včera asi nezkontroloval! Nebo se vybíjí kontaktama, kde vznikl přechodový odpor? Mohl odejít nějakej startér, svíčky, nebo co? Jsem zcela laik!
Baterka má asi tak 2 roky, v minulé zimě jsem jí 2x měl vybitou...
Co dělat nejdříve, abych u toho nestrávil blbym postupem moc času a závadu odstranil? Díky!
Světlem u řidiče se baterka vybít mohla, pokud má baterka 7 let, taky mohla odejít (ale tak náhle?). Zkusil bych vypnout vše (odpojit + baterky) a zítra baterku opět připojit a nastartovat přes kabely od ochotného souseda.
Samozřejmě ideální je dobíječka
Baterka má asi rok nebo dva.
Odpoledne to teda aspon svítilo, nyní večer se už ani budíky na palubce nerozsvítí... jen jedna kontrolka, ze totiz nemám pásy nebo že je ručka... jeden z toho svítil červeně. Víc nic. Takže vybíjení se za ty 4 hodiny, co jsem byl pryč, jiným autem, posunulo dále...
co dělaj kontrolky po otočení klíčku do polohy start? jestli významě pohasnou nebo zhasnou je ko baterie bud jí něco vybilo nebo odešla
doplněno 26.05.12 21:22:zaplý stropní světlo dokáže vybít baterii, baterii vyndat a nabít ,
Díky, říká se tomu stropní světlo... za 25 hodin vybije baterku? Tak to jo, to jsem si vzpomněl, to je asi ta nejmilosrdnější varianta
Startér najít a opravit, to bych musel odtlačit do servisu nebo sehnat opravaře v sousedství.
Startér je to poslední, kde bych závadu hledal. Co když rozsvítíte reflektory? jestli svítí málo, nebo vůbec, případně pohasnou při pokusu o startování, jsou v podstatě jen 3 možnosti: zoxidované svorky na baterii (odpojit, očistit, připojit, namazat vazelínou), baterie vybitá (půjčit si nabíječku a dobít, pokud možno odpojenou), či baterie po smrti (někdy dokáže odejít i velice náhle, budiž jí zběrný dvůr lehký). Pro začátek bych se pokusil nastartovat přes startovací kabely z jiného auta. Při jakékoliv manipulaci s baterií velmi opatrně. Případný zkrat dokáže nadělat dost slušnou paseku (popáleniny, zničené nářadí, požár).
Bude to určitě baterií. Otázkou je, co ji vybilo. Rozhodně bude vhodné zkontrolovat stav elektrolytu (pokud to neni bezúdžbovka) a případně dolít destilku a nabít. Nicméně zkonroloval bych, zda někde něco nezůstalo svítit, protože není úplně normální, aby se baterie takhle najednou vybila. Před časem jsem četl, že vedra mohou za vybíjení baterie. Možná, že nebyla moc nabitá z předchozích jízd a nějak to nezvládla. Zkusil bych ji dát ještě šanci po plném nabití. Pokud zase odejde, bude někde zkrat v elektroinstalaci a to bude chtít nějakého autoelektrikáře.
Je to bezúdržbovka. Zítra ji dobiju a zkontroluji, zdali mi nesvítí stropní žárovka. Jak jsou tam dva přepínače, tak to malýho synka moc baví
Jestli Ti při startování něco cvakalo,tak to dělá starter. Cívka sice.pastorek vysune,ale kontakty se nesepnou,tudíž rotor starteru se neroztočí.Další možnost je ta,že se opře zub pastorku o zub věnce a výsledek je stejný,jen rachot je silnější.Resumé:vyndat starter a opravit jej (nebo vyměnit za nový).
uplně jednoduše vem te pořádný startovací kabely ne ty z baumaxů požádejte někoho s autem propojte baterie a skuste to svý natočit pokud startér zatočí a chytí neni co řešit bud dobit baterku nebo sehnat jinou a nezapomenout ten co vás bude startovat by měl mít sám nastartovanný auto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.