Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný odstín laku - půjde to opravit?

Od: audilakovna odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

před 2 týdny jsem koupil ojetou Audinu, která měla lakovaný nárazník, ale ten nárazník hazí absolutně jiný odstín než jiný části vozu, tedy části, který byly lakované jedinkrát při výrobě. Zajímalo by mě, zda když vůz odvezu do Audi, zda mi to nalakují, tak aby se barva opět schodoval se zbytkem dílů na voze? A zda nevíte kolik by mohl stát celolak nárazníku, jedná se o Audi A4 2006...

S pozdravem

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

2x

pokud to strikaly vodovkama tak problem chytnout identicky odstin ke staremu laku je pomerne problem, a zatim jsem nevidel aby chytly voudou ten samej jako starejma barvama

doplněno 28.05.12 20:12:

zajedte nekam kde to berou jeste acrylem a zadnej rozstrik to je nejvetsi prasarna co existuje, protoze casem to vyleze ven (bude vydet prechod)

erikch*

"tajemství" úspěchu trefy do třeba 10 let staré barvy je v pigmentaci právě podle let rozdílu...,nevím přesně už detaily,ale šikovný lakýra s přístupem k různým matricím výrobců barev(koncern VW užívá barvy PPG) to dá...Je ale pravdou,že (zase ta "ekologie") přechod akryl-voda dělá trošku problémy...

blackflamesiczi*

ja se stale drzim acrylu a z odstiny neni problem ale kluci co presly na vodu tak nadavaji jako vztekly a uz 2 roky v kuse (byly donuceny jako autorizovany servis) nejvetsi prolem jim to dela na plastech. Jinak co jsem o tom cetl u kluku co jezdim pro barvy ono zrovna zdravi prospesna vodovka neni , acryl zaschne a da se tam normalne chodit, ale voda nezaschne (v rozich jako prach) a po vdechnuti to plicim nesvedci , takze treba odmaskovani auta doporucovaly v masce, coz u me nejde protoze v tu chvily mam v hube cigaro a kocham se*smich*

doplněno 26.05.12 22:18:

zkuste ty cimice a kdyz to nevyjde, jedna vyhlasena lakovna byla v radotine ( kamosovy tam delal strechu matnou cernou na ktere neopravite lestenkou vubec nic a pecka) ale nevim kde tam presne je ale znaly ho vsude po praze v servisech . Ale blize neporadim nemuzu si pamatovat vse*smich*

audilakovna
hodnocení

Jasný, takže do autorizovaného servisu, radši ne? A jedná se o plast...

erikch*

aut.servis je leckdy "přežitkem"-je spousta oblastí,oborů,kde vyníkají individuální schoponosti řemeslníka-jinými slovy-šikovný lakýrník nepůjde dělat na nějaký (značkový)servis-protože právě tím,že je šikovný a znalý problematiky si sám na sebe vydělá mnohem víc...Aut.servisy sice mají zázemí automobilek-ale není to jen o vybavení apod.je to hlavně o znalostech a zručnosti-na co mi je fakt,že přijedu do zn.servisu,kde mají Super Vag +,když s ním ale neumějí zacházet...?! Nedávno jsem v podobném vlákně zminoval známého-opravdu machra v elektriinstalaci,elektr.systémů aut-dělá sám na sebe a vozí mu i věci(se kterými si nevědí rady) i ze zn.servisů (dělá Renault a právě VW)...Přirovnal bych to třeba k supermarketům-sice jakože vybavení prodejen,komplet sortiment,ale opravdu dobré a čerstvé uzeniny,pečivo,sýry apod. koupím jen u uzenáře,pekaře,mlékaře apod...ne ve "značkovém" supermarketu...

audilakovna
hodnocení

A znáte nějakou lakovnu, kde to berou tím acrylem? Nechci zaplatit pár tisíc, aby to vypadalo ještě hůř než ted...

au1
hodnocení

0x

jasně že to udělaj ve stejným odstínu, ale v audi za to dáte pěknej ranec :D Zkuste nějakou normální autolakovnu, za 1 díl se platí běžně kolem 3000Kč

audilakovna
hodnocení

Bojím se, že když to hodím do normální, že právě netrefí odstín. Jinak tedy nechápu, proč odstín nárazníku nesouhlasí s ostatními díly vozu... A děkuji za Vaší odpověď!

au1

odstín netrefí většinou nějací amatéři, nebo domácí lakýrníci... firma, kde lakujou denně desítky věcí, odstín trefí.

laybor*
hodnocení

0x

I když to nastříkají stejným odstínem , bude to rozdílné ,

Na voze máte 6 let starý lak - vybledne časem,povětrnostními vlivy (slunce,déšt), nový stejný lak bude vždy jiný.

Před pár dny jsem si nechal nalakovat kapotu (béžová metalíza) na 17 let staré auto. Lakovně jsem půjčil dvířka od nádrže a fotku štítku, kde je pravděpodobně kód originální barvy. Výsledek až neskutečný. Jediný rozdíl je ten, že je kapota lesklejší, než zbytek auta. Odstín trefili naprosto přesně. Jednalo se o běžnou neznačkovou lakovnu.

audilakovna
hodnocení

Byl byste tak laskav a sdělil mi, jméno té lakovny a kde se nachází a kolik by mohl stát můj problém. Chci to mít už konečně se správným odstínem, velmi mě to štve. Děkuji

Je to v pražských Čimicích, v bývalém areálu Vojenských staveb. Jak se ta firma jmenuje Vám neřeknu (nevím). Když pojedete od centra, odbočíte za areálem bohnického blázince doleva (viz obrázek). Pak musíte přes vrátnici se závorou, ale bez problému Vás tam pustí. Kousek rovně a tam už to najdete. Já tam měl lehkou protekci, ale to myslím na kvalitu práce vliv nemělo.

doplněno 26.05.12 20:02:

Jo a cena za kapotu na Jeepa (dost velká) byla 3000,00 Kč a trvalo to pár dní (tam možná ta protekce už vliv měla)

Špatný odstín laku - půjde to opravit?
audilakovna
hodnocení

Jj, děkuji mockrát, v pondělí tam zajedu a poptám se!

audilakovna
hodnocení

Dnes jsem bohužel neměl čas se tam stavit, ale jel jsem kolem Audi a poptal se a říkali, že by to dokázali ale museli by to rozstříknou i na část blatníku, protože je to plast a ten se problematicky lakuje. Nevíte, zdali v té Vaší lakovně, do které zajedu, jakmile bude čas by mi to nalakovali i bez rozstřiku na blatník?

Tak to skutečně netuším. Já se k nim dostal na doporučení známého a nic víc, než to, že v mém případě odvedli perfektní práci o nich nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]