Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Své auto mám pojištěné na rodinného příslušníka (kvůli 50% zvýhodnění za maximální počet měsíců bez nehod). Na svou osobu nemám žádné povinné ručení. Zajímalo by mně, jestli za deset let, během kterých budu pojistku vždy sjednávat na jinou osobu nikoli na sebe, budu mít na svém "kontu" řidiče také zvýhodnění za ježdění bez nehod, nebo jestli se tento bonus počítá pouze z uzavřených pojistek u některé pojišťovny na mou osobu. Děkuji
nejde ani tak o uzavřené pojistky na jméno,ale prioritou je bezeškodní průběh v čase...Na druhou stranu se jen velmi těžko prokazuje pojištovně(jakože "nárok" na bonusy),že jste oněch 10 let pravidelně jezdil,když nemáte na sebe pojistky )povinné)...Je to o dohodě a ochotě pojištovny bonus přiznat...
Bohužel máte smůlu, jelikož se bonus vztahuje na pojistníka nikoliv řidiče. Takže můžete jezdit bez nehody celý čivot, ale pokud bude pojistka napsána na někoho jiného, tak nikdy na žádný bonus nedosáhnete.
(Leda by se změnil zákon.)
Chápu-li to správně, při sjednání povinného ručení pojišťovna nahlíží do registru pojistníků a tam se zjednodušeně řečeno dívá na ne na dobu bez nehod u daného řidiče, ale na délku předešlých pojištění bez jakékoli hlášené pojistné události, je tak? Z první odpovědi vyplává, že by zde mohla existovat určitá benevolence, ale tomu se mně nechce věřit a předpokládám, že pojišťovna má daný postup, jak bonus uznat (právě na základě délky předešlých pojistek).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.