Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dotaz.
Mám v plánu si koupit použité auto od soukromníka, bohužel má auto odhlášené a přecvknutý techničák.
Nevím jestli má ještě platnou zelenou kartu, ale dejme tomu že jo.A technickou má ještě v pohodě.
Problém je v tom, že majitel je za Plzně a já z Liberce,
Nevím jestli mohu auto převezt legálně? nebo mohu to auto přihlásit v Plzni když bydlím v Liberci?
Poradte jak to mám udělat, nebo jestli mohu jezdit i s procvaknutým techničákem. Popř, ja velká hrozí maximální pokuta.
Auto koupím normálně přes kupní smlouvu.
Díky za rady
Pokud je odhlášené tak klidně můžeš jet,jen si uzavři v Plzni povinné ručení.
Dohlášení vozu zákon neukládá dokdy.
doplněno 26.05.12 01:04:V Plzni auto nepřihlásíš.
doplněno 26.05.12 01:05:Z procvaklým techničákem žádná pokuta nehrozí - jen pokud se necháš obalamutit policií.
Docela by me zajimal oficialni postup , jak se to ma delat , v benesove me malej sebraly , v praze rozstrihly a v pisku nic . Nejak me to nevadi ale ze zajimavosti bych to rad vedel
to je to co právě nikdo neví-chybí legislativa,vnitřní pokyn třeba z MDopravy apod.-proto každý pes jiná ves...,ale jsme v čechách-takže vůbec nic překvapujícího-standard...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.