Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je pro motor špatné vytáčení prvního stupně? Chci tím říct že řadím za 2 až někdy při 2500 - 3000 ot/min. Přitom auto to spolkne už při nějakých 1500.
Já osobně když auto nestojí úplně a jede třeba krokem, tak už tam nacpu dvojku. Jedničku jen na rozjezd. A když potřebuju prudce akcelerovat, jedničku vytočím jen tak k 2500 otáčkám a potom vytáčím dýl až dvojku, asi do 5000 ot. Vytáčet jedničku mi přijde zbytečné a při prudším zrychlení akorát zbytečně hrabe. Auto je Felicia 1.6 55kW
Spíš záleží na situaci. Když potřebuju rychleji akcelerovat vytáčím i do těch 2500. Každopádně 1. stupeň slouží k rozjezdu až druhý stupeň je ten tahoun který akceleruje. Ale když není potřeba, je lepší nevytáčet a to se všema stupněma a to už jen kvůli spotřebě. Benzín dá se říct ideál 2000 otáček. Podle motoru se dá jezdit i na 1500 jako například já s felicií 1,6. S otcovou 1,2HTP 2000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.