Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji poradit. Sháním JAKÉKOLIV auto s co možná NEJNIŽŠÍ spotřebou... Jde mi o to, že svůj ,,hlavní" rodinný vůz mám, ale potřebuji druhé auto, s kterým budu jezdit jen a pouze do práce ( cca 50 km tam a 50 km zpátky každý pracovní den ).
Je mi úplně jedno, jaké auto to bude - velikost, motorizace, benzín, diesel apod. Jde mi jen o co nejnizší náklady na provoz. Druhá stránka věci je, aby údržba v přepočtu na peníze nepřekročila zase celkové náklady na spotřebu / dopravu.
Děkuji.
To záleží na tom co je podle tebe malá spotřeba. Já si třeba proto pořídil Fiat Punto 1.2. Při normálním krátkém ježdění po městě mám průměr kolem 5,2 litru, na delších trasách není problém držet se kolem 4,8 litru. Přitom jsem schopen do kufru dát normální kočárek a ani lidi na zadních sedadlech se nijak nemačkají.
Mám ho zatím dva roky, náklady na údržbu = zatím absolutně bez problémů. Dokonce i olej by se tam měl měnit podle výrobce až po dvou letech, ale to se mi moc nelíbí tak jsem ho nechal preventivně měnit už po roce.
doplněno 25.05.12 14:33:Jen dodávám že jde samozřejmě o benzín.
A neuvažujete o nějakém autě na LPG? Oproti benzínu stojí polovinu včera jsem tankoval za 17.30 za litr. V zimě navíc výhody benzínového motoru kde nehrozí ucpání palivového filtru krystalky parafínu. Navíc opravy dieselových motorů jsou oproti benzínovým většinou dražší. Sice s naftou budete jezdit třeba jen za 5 l nafty, ale s menším benzínovým autem na LPG by spotřeba také neměla překročit 7-7,5 l. Navíc u moderních dieselů se potřeba oproti starším zvýšila protože jsou brzděny filtrem sazí a motory pak částečně musí pracovat jako kompresory, což zvyšuje spotřebu.
Zdravím,jestli by vám stačilo něco malého-taková nějaká *nákupní taška*)já mám zkušenosti s Peugeotem 107-je to malé a obyčejné autíčko,ale spotřeba je-při najetí asi 70 km mimo město a denně-ne víc jak 3,5l benzínu/100 km!Má obsah asi 1l a na nějaké to dojíždění a nákupy stačí.Nevím,jak by se cestovalo na delší vzdálenosti,ale jinak je spolehlivé.jediné co mi vadí a co je diskriminující-oproti jiným automobilům-je absence zatmavujícího pruhu na čelním skle.Dolepit se tam nesmí,sklo s pruhem se pro toto auto nevyrábí a používat textilní stínítka co jsou v autě je nebezpečné-ale to platí obecně pro všechny auta,které je mají namontovány z výroby-jak zastaralé...!Hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.