Nejste přihlášen/a.
dobry den,kupuji auto ve velkem TPje na odhlašce uveden prodavajici.takže ho nema na sebe přihlašene.stači mi smlouva mezy namy dvěma velky a maly TP na přihlašeni.diky
"stači mi smlouva mezi nami dvěmi" ano stačí, ale dokumentů musíte mt více..občanka zelená, evidenčka, žádost atd...
Ahoj Milane, existuje pro kupujícího nějaké riziko, když kupuje jako v tomto případě auto v tzv. polopřevodu?
Ahoj Toníku, vždy existuje rizoko, ale nevím jak to myslíš. Pokud má doklady OK? má řádné smlouvy aby bylo dohledatelné jak k tomu vozidlu přišel(i), tak není riziko.
příklad, koupil jsme auto, majitelka paní A je prodala panu B, toho uvedli do odhlášky. B již nic nedělal, já auto koupil od autobazaru z Olomouce. Jelikož ale bazar měl soudní rozhodnutí, že je vozidlo jejich, tak jsem do toho šel..a koupil jsem auto, páč jsem byl přesvědčen ža naevidenci to musí projít.. Byli problémy asi tak 3 minuty, nežli jsem nechal zavolat paní vedoucí, a nechal jí přečíst rozhodnutí soudu, ... za další 2 minuty sdělila úřednici, aby mi to přepsali na mne.
(z autobazaru jsem ale dojel na provazu, páč se cestou pokazilo).. ale to je na jiné téma...
Díky za odpověď, Milane. A co když auto prošlo bez přihlášení třeba 5 rukama a bylo odhlášeno na adresu toho 1. kupce a ten 5. má v ruce pouze kupní smlouvu se 4. majitelem?
Hypoteticky - to už je vůl ,Ten pátý kupujici - Tam je jasné že nejsou v pořádku papíry nebo auto.
Ale vážně - 5 si napíše fiktivní smlouvu s odhlášeným1 a je to.
problém může nastat v případě vrácení vozidla, ten pátý nekoupil od prvního ( jak si sám napsal vtipně kupní smlouvu )...ale od čtvrtého...a co ČKP a čtyři neplatiči...proč by platili, když to ani nedohlásili, co?...a ten první má legální smlouvu, že prodal druhému ne vám...a tu ukáže ČKP...problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.