Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení kupní smlovy

Od: xstanax® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci se zeptat za jak dlouho můžu zrušit kupní smlouvu při koupi auta, když jsem po 14ti dnech zjistil, že je auto nevyhovuje provozu(myslím si to já) a majitel mi neudal závadu v kupní smlouvě. Jedná se o dost vyšší pružiny na zadní nápravě(Felicia combi). Je to znatelné, čehož jsem si všimnul až později(moje blbost) a zřejmě to taky neodpovídá STK. Alespoň si myslím, že tato závada (změna) by měla být udaná v kupní smlově. Nejde samozřejmě jen o tuto banalitu, ale jsou tady i jiné závady kryté kupní smlovou, které asi nemůžu napadnout. Zkrátka jsem koupil auto za 20000Kč a to má hodnotu tak maximálně 10000Kč. No, jsem blbec. Myslíte si, že bych mohl tímto ustoupit od smlouvy a nebo žádat o slevu? Děkuji.

doplněno 24.05.12 16:12:

A ještě dodatek, auto už mám přihlášené na sebe, prošell jsem STK, kdy kontrovali pouze čílo motoru a karoserie.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Jednoduché a prosté, u použitých věcí je lhůta 6 měsíců. Zatížit auto a on ten zadek klesne. Proč si myslíte že auto nevyhovuje a je to vada? To ta cena tak rychkle za 14 dní spadla? Nikdo a nic nebrání o slevu žádat.

doplněno 24.05.12 20:22:

Je dobré si počíst v OZ, kdy je možno zrušit kupní smlouvu. Proč jsou lidi tak naivní, právem netknutí, finančně negramotní (a kupodivu naletí i lidi vzdělaní, asi proti podvodníkům není vzdělanost imunní, viz podnikatele a rozmnožování peněz..., jak lehce přijít k penězům).
To je podstata obchodu, levněji nakoupit a dráž prodat. Zprostředkovává prodej. Ovšem auto za 20 000 je v podstatě zůstatková hodnota..., to je tak na dojetí. Levné není prostě nejlepší. Stačilo zajet při zkušební jízdě do servisu za nějaký poplatek. Zvl. když tomu nijak nerozumím. Můžná jen o zmínce o tom by se cukl. Znalec a k soudu? Na obchod musí být dva...

hodnocení

Abych pravdu řekl, naletěl jsem překupníkovi, který auta nakupuje, přiopraví je, udělá na ně STK(samozřejmě po známosti) a vzápětí je dává do svého tak zvaného autobazaru. Koupí je za 5 000Kč, dá dohromady jen tak venkovně, udělá STK a prodá za 20000Kč.Vlastně auta jen kupuje na kupní smlouvu a na sebe je nepřihlašuje.Na tomto autě jsem zjistil až po zakoupení poměrně dost závad, které mně neuvedl, ale ke stáří vozidla a smlouvě ho nemůžu napadnout. Tak nevím čeho bych se chytil, abych od něj mohl žádat alespoň slevu, protože podle odborníka bylo o 10000Kč předražené. Myslel jsem si, že bych se chytil alespoň těch pružin, které ve smlouvě nejsou. Je to nakamuflované auto, na kterém ty závady nejdou laikem, jakým jsem já, zjistit. No, příště budu chytřejší, chybama se člověk učí. Asi nemám šanci

blackflamesiczi*

ja teda nejak nechapu proc si sebou neberete mechanika, operaci mozku take date odbornikovy. Ale auto si kazdej koupi sam, 90% lidi neumi smlouvat takze akorat reknou o litr na cestu a tim to konci . Nedavno jsem jednem kupoval auto (byl jsem s nima) stalo je to litr + nafta do meho auta 300,- a usetril jsem jim skoro 50 000,- z ceny 200 000,- a pak koukam na lidi co si stezuji . Usetril jste za nejakej doprovod tak jste usetril. A jestli to takhle dela to je jeho vec nebo si i v supermarketu stezujete ze na vsem maji prirazku? nebo vy delate zadara

hodnocení

Je to moje veliká chyba, asi už neřešitelná. Jsem důchodce, pro mě 10000Kč znamená dost a v této rubrice jsem chtěl od někoho jen radu, jestli bych alespoň část peněz nedostal zpět. V inzerátu prodávajícího bylo, že auto je beze rzi, a že je v pořádku, což nebyla pravda. To jsem však zjistil pozdě. Po telefonické diskuzi jsem se pro něj vydal, ale máte pravdu, měl jsem si vzít odborníka. Tímto varuji všechny kupující před hezky usmívajícími se prodejci, kteří vám mažou med kolem huby, aby vás oblbli.

hhh*
hodnocení

0x

Záleží na přesném znění kupní smlouvy... Tohle je třeba řešit před zaplacením, takhle následně to je problém... Ale přehodit pružiny za správné jde snadno, možná to bude výhodnější než dohadování s prodejcem.

hodnocení

0x

V kupní smlouvě máte určitě uvedeno, že jste si auto řádně prohlédl a seznámil se se zjevnými závadami, což vyšší pružiny jsou. Podle mého názoru byste mohl odstoupit od smlouvy jen v případě, že byste objevil skrytou vadu, která by znemožňovala užití věci.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

vyssi pruziny nejsou zavada , stk jste nedelal jen evidencni kontrolu. jinak zadni pruziny stoji asi 700,- kus a auto stalo 20 000,- . Pokud kupujete ojete auto za 20 tak nemuzete cekat ze bude ve stavu jako auto za 250 000,- s plnou zarukou

jarda3*
hodnocení

0x

No tak co chcete u felicie za 20, jsou to auta ktera se prodavaji za nesmyslne vysoke ceny tak pokud jezdi, neni to tak hrozne. Ja nedavno prodal Omegu bez vetsich technickych problemu za 10 s ultimativni vybavou, to jsou ty paradoxy, ale kdyz nekdo chce auto co ma levne dily a jsou potreba furt... (no ta Omega je ma skoro stejne drahe, pokud jde o spotrebak ;) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]