Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlácení převodovky - volnoběh

Od: karel12345 odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
vlastním fiat seicento 1.1 a mám problém s převodovku...
Při nesešlápnuté spojce dělá tento zvuk (video), který je dost hlasitý. Vibrace téměř žádné. Viz. video:

Myslel jsem, že to dělá spojkové ložisko. Po výměně spojky zvuk zůstal. Co by to mohlo být? Ložisko převodovky? Na to mi to připadá moc hlučné a divné ten zvuk. Při rozjezdu to vlastně nejde ani slyšet. Fakt jen pouze pokud motor má volnoběh a spojka není sešlápnuta.
Olej je v převodovce nový, spojka vyměněna před 100km.
Řazení jde lehce, bez zubů. Fiaty tohle prý dělají po 100tisích většinou všechny, ale prý stačí vyměnit spojkové ložisko. Tady to ložiskem zrovna nebylo...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

2x

5tkove kolo 50/50

karel12345
hodnocení

Pokud dobře rozumím, že kolo 5té rychlosti je opotřebené? Proč zrovna tohle?

blackflamesiczi*

u fiatu a skodovek se obcas pouze povolilo, nejjednodussi je vzit stetoskop a poslechnout odkud to jde .

Nejjednodussi je si ho vyrobit , znamej (cca60let) si ho udelal z trubky cca 1m dlouhe a krabicky Energitu (ty bonbony na pumpe) kterou prisrouboval na konec trubky kde udelal zavit a kontramatku*smich* a fungoval lepe nez muj za 4 000,- . Bez jakekoli srandy

doplněno 24.05.12 00:35:

jinak opravit manualni prevodovku je sranda ty veci jinak dat nejdou proste to nejde

karel12345
hodnocení

Úkol číslo jedna pro následující dny: Vyrobit či sehnat stetoskop :D

Vlastně...něco takového nám mistr na dílnách říkal, ale asi jsem zrovna nedával pozor :-D

Děkuji za radu. Vyzkouším a uvidím...teda uslyším :-D

endyfrog*
hodnocení

0x

Múže to dělat ložisko převodovky pokud automechanik nebo vy určitě daly nové spojkové ložisko tak musíte hledat závadu dál spojka nová co přítlačák? ložisko motoru? většinou odešlo spojkové ložisko jinak je třeba hledat tohle jsou jen rady ale skutek je jiný

karel12345
hodnocení

Spojka byla komplet. Ložisko, přítlačák i lamela. Měnil to mechanik. Já bych to zvládl taky, ale nebyl na to čas.

Motor jede jako hodinky. Na tom jsem taky dělal pár věcí. Jde přímo slyšet, že to jde z převodovky.

Takže je možné, že to je ložisko převodovky? Ale to by snad dělalo i za jízdy. Ale za jízdy nic nejde slyšet, ani když se někdo rozjíždí na zatáhnutou ruční brzdu a poslouchám přímo u té převodovky tak prostě při přidání plynu to přestane.

Mechanik mi poradil, že mám auto zvednout co to jde a nalít tam trošku více oleje (Olej je až po okraj napouštěcího šroubu jak má být).

Jen nastava otázky. Pokud je to ložisko. Může to poškodit i nějak motor, případně spojku? Dělá to již hodně dlouho. Asi rok, ale přisuzoval jsem té spojce. Nebo to může poškodit jen převodovku? Nemůže to být nějak poškozené nějaké ozubené kolo? Ale žádná rychlost nejde přes zuby jen když je vypnutý motor tak jednička a 4ka nejdou zařadit bez spojky. Jinak všechny v pohodě. Jde mi o to přibližně vědět co by to mohlo dělat. Jestli ložisko tak to vyměním, ale jak by to dělala špatná hřídel nebo nějaké kolečko tak to radši koupím na vrakáči jinou než se montovat do těch koleček a pak to nesložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]