Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po dědovi,který je po smrti 21 let zbyla motorka,která byla uplně rozebraná a já sem si jí dal do kupy.Nyní sem zjistil,že dědicové tj.můj otec a strýc nezahrnuli motorku do dědického řízení z důvodu,že byla rozebraná a mysleli si,že už ji nikdo nebude znova sestavovat.Zjistil jsem,že motorka je pořád přihlášená na zemřelého dědu.Motorka má i spz.Jenomže teď nevím co dál,jestli nechat dědice obnovit dědické řízení pokud to ještě půjde a nebo jezdit na starej techničák.
Jde mi i o to,že pokud se bude dělat odhad motorky,tak se dělá odhad z nynějšího stavu? Nebo bude stačit,když pak ukážu fotky jak ta motorka vypadala,než sem jí dal dohromady?
Předem děkuji za odpovědi.
Nikdo odhad dělat nebude musíte zajít notáři který to kdysi dělal a ten vám motorku dodatečně napíše pokud se to už nepromlčelo a pokud je více dědiců budou muset stím souhlasit
Aha,takže teda stačí jen zajít za notářem,který to dědictví dělal a on mi uš pak poradí co dál...nevíte kolik to tak bude zhruba stát?
A ještě mě tak napadá...je to přeci jen 21 let co se dědilo.Co když už ten notář např. tu práci nedělá atp. Kam se pak mám obrátit? Přímo na okresní soud a oni mi respektive dědicům přidělí nějakého jiného notáře?
Samozřejmně na soud a oni už vám poradí a notáře přidělí zaplatíte podle notáře to už zase bude záležet na něm jaké má sazebníky ale podle mne by to moc dělat nemělo prostě záleží na něm a pokud je motorka pořád vedena musí se dořešit a ještě pak může být problém s pojištěním zda někdo platil či ne aby vás to potom nevyšlo na víc než nová motorka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.