Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dne 4.5.2009 jsem koupil osobní automobil, byla sepsána kupní smlouva. Tentýž den jsem hned uzavřel na koupený vůz povinné ručení. Teď přišel z ČKP dopis, aby jsem uhradil cca 500 kč za to, že v době od 26.4. do 4.5.2009 nebylo vozidlo pojištěno. Auto jsem již prodal a více jak rok nejsem jeho majitelem, ale cca po roce jsem vyhodil (skartoval) veškerou dokumentaci od vozidla (hlavně kupní smlouvu ze dne, kdy jsem auto kupoval). Ihned jsem volal na ČKP a bylo mi řečeno ať jim tedy pošlu čestné prohlášení, že v dané době jsem majitelem vozu ještě nebyl. Toto jsem splnil, ale po dvou měsících se znova objevil dopis, že to nebylo akceptováno a že to musím uhradit. Tak jsem se pokoušel na naší evidenci vozidel (Nepomuk) dostat kopii kupní smlouvy, ale tam mi byl řečeno, že tam již složku vozu nemají, že jí poslali na evidenci k novému majiteli (Stará Boleslav). Tak jsem oslovil tamní evidenci, ale bylo mi řečeno, že na základě zákona na ochranu osobních údajů mi potřebný dokument nemohou vydat. Tak se chci zeptat, jak postupovat. Předem díky za nápady a rady.
Jane, asi se Vám bude zdát rada divná, ale vy musíte nesouhlasit s jejich nesouhlasem přesněji s tím, že to nenlze akceptovat. Musíte jim právní řečí sdělit, že nemůžete pojistit něco co budete vlastnit až za několik dní.
Elektronicky jim to vložte do databáze a uvidíte, že to ukončí (nebo až na potřetí)
Přeji jen úspěch a nebojte, dobře to dopadne.
požádejte někoho normálního z Nepomuka, aby Vám pomohl a kupní smluvu si vyžýádal od nového registračného místa, vy jste v minulosti osobní údaje prodávajícího měl...jde o to jaké osobní údaje bude úřad chránit...Vaše, nebo prodávajícího? Údaje prodávajícího lze začernit...novému majiteli kterému jste auto prodal také nevydají kopii obsahu spisu pokud neprokáže právní zájem, nebo pokud nebyl účastníkem řízení...
Co obráti se na pojišťovnu kde jste měl aut pojištěné? Tam se také kdysi dávaly kopie smluv a lze tam dohledat různé věci...
Děkuji za rady, nakonec se mi povedlo, jenom díky velké ochotě, zaměstnance úřadu Staré Boleslavi dostat ze složky vozu mojí kupní smlouvu a tu hned zaslat na ČKP. Takže teď čekám na vyjádření ČKP. Doufám, že tato organizace můj důkaz akceptuje a dá nám pokoj. Nerad bych v tom podnikal nějaké další tvrdší kroky. Takže ještě jednou díky za rady a hlavně nejmenovanému zaměstanaci státní správy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.