Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z jedné pojišťovny na druhou - pokuta

Od: eda* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. V roce 2010 jsem ukončil zákonné pojištění u Generali. Přišla mi od nich faktura na zaplacení pololetního pov. ručení 3754 Kč na období 11.3.10 - 11.9.2010 kterou jsem uhradil. Přes internet jsem si našel levnější pojišťovnu Slavii. Zajišťoval to tým ePojištění jmenovitě ing. Radek Šenkypl. Bylo mi zaručeno vyřízení všech formalit. 25.7.2010 mi od Slavie přišla složenka na úhradu pojistky za období od 11.9.2010 - 10.9.2011. Pravda je že mi od Generali dne 14.8.2010 přišlo oznámení o zániku pojištění dnem 11.3.2010 v 00.00 hodin a vrátili mi přeplatek 3754 Kč. Nevěnoval jsem tomu pozornost a myslel jsem že je to v pořádku. Nevím kde se stala chyba ale pravděpodobně jsem sdělil ing. Šenkyplovi že to mám zaplacené do 10.9.2010 a on na to navázal novou smlouvu. Jsem si vědom že je to částečně moje chyba ale nedalo by se s tím něco dělat? Neměl jsem žádnou nehodu! Dále tam mají nesrovnalost když píší :

Nepojištěné období : 12.3.2010 - 9.6.2010

Celk. zj. dní nár. na příspěvek : 90 dní

Přitom dále píší v zjištěných údajích že účinné pojištění končí 11.3.2010 a další začíná od 11.9.2010. Mám zaplatit 6470 Kč což odpovídá jejich denní sazbě 70 Kč x 90 dní = 6300 Kč + náklady 170 Kč. Tak se v tom nevyznám co má znamenat jejich nepojištěné období označené červeně? Nedá se to nějak obejít abych to nemusel platit? Za pomoc předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jsem to dobře pochopil, tak pojistka u Generali Vám zanikla 11.3.2010 (což je potvrzeno od pojiš'tovny) a zaplacené období do září Vám vrátili jako přeplatek.

Nová pojistka od Slávie Vám ale platila až od 11.9.2010. Tzn. že auto bylo nepojištěno od 12.3.2010 do 10.9.2010, tedy víc než 90 dnů.

Ověřte si u Slavie od kdy u ní máte auto pojištěno, protože pokud je to až od září, je možné, že po Vás budou chtít zaplatit i další 3 měsíce.

Chápu Vaši snahu vyhnout se placení, ale uznejte, že provozovat vozidlo půl roku bez pojistky není zrovna košer a není to fér vůči těm, kteří pojistky platí.

hodnocení

0x

Dobrý den. Edo, případné nesrovnalosti řešte s pojišťovnou, ale hlavně komunikujte. Obejít se to nedá, sám uznáváte částečně svojí vinu. Čím dříve zaplatíte, tím lépe pro Vás. Mohla by Vás nepříjemně překvapit cena ve finále, kdyby to začali vymáhat soudní cestou. To by Vám částku mohlo mnohonásobně navýšit. Dnes proto nejdou pojišťovny daleko a končí to i exekucí.Tak na to si dejte pozor a řešit se to snažte hlavně s nimi. Berte to jen jako dobře míněnou radu, prosím. Nepodceňovat žádný dluh! Bohužel, zde asi nikdo nedovedeme posoudit lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]