Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení odhlášky

Od: ptak odpovědí: 12 změna:

Dobry den, mam takovej problem. Pred 2ma rokama jsem kamaradovi daroval auto samozrejme bez smlouvy, vse odhlasil na jeho manzelku, podle kamaradova prani. Asi pred rokem nam ten kamarad to stejne auto dal k me svatbe jako svatebni dar. A rok me slibuje ze mi preda TP s vyskrtnutou jeho manzelkou. Ale podle meho nazoru a podle vypisu z karty je vozidlo porad prehlaseno na jeho manzelku. Proto se ptam jak postupovat dal? Potrebuju nejake cestne prohlaseni od cloveka v poloprevodu, ze mi vozidlo vraci. Nebo staci jit na DI a vsechno to vyridit jednim vrzem? Vozidlo je zatizeno ekodani. A aby toho nebylo malo, tak vozidlo nema ani znacky, ktere se ztratily a malej technicak taky neni.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Doklad o darování mezi jeho manželkou a obdarovaným, pak můžete jít naSTK, udělat evidenčnku, auto pojistit a pak na DÚ a vyřídit vše jedním vrzem...Na DI-VB zapomeňte...

doplněno 23.05.12 11:26:

samozřejmě že za " své" auto zaplatíte ekologickou daň a 80 za registeraci, to je danajský dar:-P

doplněno 23.05.12 11:26:

800,- za registraci

ladaadal*
hodnocení

0x

Nemá SPZetky ani malý techničák? Člověče, rychle mu to vrať, a ruce pryč. Je v polopřevodu na jeho manželku. To bych typoval, že ty dva roky neplatil povinné ručení. Jestli si to vezmeš zpět, můžeš taky zjistit, že krom ekodaně a přepisu budeš doplácet zpětně PR, což bude pěkná darda. Rychle vrátit a dělat, že jsem ho nikdy neviděl ani nevlastnil. Tohle už hodně smrdí. Co až někde někdo zjistí, že auto s těmito SPZetkami někde několikrát tankovalo plnou nádrž a ujelo...atd, atd.

Já vím, scénáře jak z detektivky, ale projdi si tady i jinde vlákna, kolik lidí už muselo platit protože se přece nemůže nic stát...

ptak
hodnocení

Povinne ruceni na to auto mam doma, takze to je OK, s tema znackama je to horsi, ale nebojim se toho. Spis by me moc zajimalo jak je to s tim rusenim poloprevodu.

ladaadale, již jste někdy viděl, že by nový majitel vozidla musel platit sankce za minulého vlastníka?

"budeš doplácet zpětně PR, což bude pěkná darda"

ladaadal*
hodnocení

0x

No, kdo chce kam, pomozme mu tam. Co zajít přímo na DI a zeptat se. Pokud vím, tak každý region má kapku jiné úředníky a každý úředník kapku jiné vylomeniny na nás občany. Nejsem si jist, ale myslím, že bude muset nejdřív paní dokončit převod na sebe a pak to samé kolečko zpět, ale to už budou chtít další peníze za převod.

nu*
hodnocení

0x

rušení polopřevodu neexistuje, úkony v registru mají následující logiku...Odhlášení na ( polopřevod - zahájení procesu regustarce) , přihlášení na ( dokončení registarce)...Přitopm se musí splnit zákonné podmínky...Platná TP, pojistka, evidenčnka při změne provozovatele...

Na DI zapomeňte, a odhlášku lze zrušit jen dokončením registrace na někoho...

laybor*

Odhlášeno na kamrádovu manželku, ona to nemusí na sebe dohlašovat - dokončit převod,

můžete klidně z polopřevodu dohlásit na sebe (plná moc - cár papíru- kamarádovy manželky )

ptak
hodnocení

Takze to znamena, ze kdyz si koupim auto, prodavajici to na me odhlasi, a ja zjistim do 10dnu ze na voze je zavada a budu chtit odstoupit od kupni smlouvy, tak ze to musim nejdriv prihlasit na sebe a pak to jit vyreklamovat k prodejci? To se mi zda jako divnej zpusob

nu*

sám jste divný pták, proč by jster to mělna sebe přihlašovat , když to budete vracet? Jak souvisí vyreklamování s přihlášením? Když to na Výs odhlásí a Vy to vyreklamujete, smluvjmně o ošetříte, on Vám dá prachym, Vy jemu auto, podepíšete to opba a je hotovo...a kdo to pak na sebe přiohlásí to je jedno...žádné odhláška se neruší, už to chápete? žádných 10 dnů není, chápete?

a tu radu s plnopu mocí ignorujte, je to další nesmysl

ptak

Mozna ze jsem to spatne napsal. Zjednodusene, byl jsem puvodnim majitelem vozu zapsanej v TP, kamarad o nej projevil zajem. Auto jsem mu daroval a prepsal jsem ho na nej, takze je v mezikolonce (on ho nedohlasil). Pote auto mi casem vratil a aby to vozidlo bylo znova zaregistrovano na me, potrebuju vyskrtnout kamarada z poloprevodu. Ptam se jak na to?

laybor*

Jak do dubu

Dojedeš na STK - uděláš evidenčku a jedeš na úřad.

Dohlásíš na sebe .Víc nic .

(u nás chtějí vždy plnou moc od posledního člověka z polopřevodu - NU píše že není potřeba - asi jak kde.

ptak

A vozidlo chci nadale provozovat. Diky moc za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]