Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívěsný vozík za auto kola 10

Od: suchma* odpovědí: 24 změna:

Máte někdo zkušenost s vozíkem s menšíma kolama? Mám možnost koupit jej za dobrou cenu, je velký rozdíl při užívání mezi 10" a 13" kolama? Nebo je lepší si připlatit za kola 13"... Chci to jen na běžné vožení nákladu, krátké trasy, sem tam cca 100km, ne po dálnici a ne často...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

peter*
hodnocení

0x

Právě jsem koupil vlek nový velký z plachtou a starý chci prodávat. Je starý asi deset let výrobce tuším Náchod, je na 13 kolách a na měchách. Chci ho prodat za 5tisíc, v případě zájmu napíšu více (mám tech.průkaz doma)nebo pošlu foto mailem

suchma*
hodnocení

Odkud jste?

solenza*
hodnocení

0x

Jestli myslíte ten vozík z Globusu, jak je teď v letáku, tak jsem ho viděl a za tu cenu vypadá celkem dobře. Na občasné náklady by mohl stačit. Kdyby jsme neměli Pongratz LPA 206U-B z Obi, tak by jsme o něm velice vážně uvažovali.

doplněno 22.05.12 11:36:

globus.cz/...

suchma*
hodnocení

vozík z globusu neznám, tento to asi nebude, je vyztužený...

ridic
hodnocení

0x

Na lehké věci je to ok, ale pokud se veze cokoliv těžšího (stavebniny), tak jsou malá kola na prd = určitě vemte 13'' a pokud sem tam 100 km výlety tak se hodí i homolace na 100kmh.

ridic

homologace samozřejmě.. :-O

suchma*
hodnocení

a je vhodný "obyčejný" vozík z hornbachu, bauhausu na převážení stavebního materiálu? Nerozpadne se? Kola 13", teď jej mají v akci za 10tis., nevyztužený...

blackflamesiczi*

na polyester staci nic tezsiho bych neriskoval , pokud budete stavet tak budete vozit palety tak si radsi kupte felinu v pickupu stoji stejne a uveze vice (ja mam rekord 2 palety zamkovky)

erikch*

to chudák Pickouš drhnul páteř po silnici...*smich* Na druhou stranu gratuluju zadním kloboukům,že z nich nevystřelily tlumiče-ty byly shnilý snad už v továrně(u Pick-Upů)

blackflamesiczi*

u feldy to je jinat tam se to nemuze stat jako u favorita , ale nalozenej byl fest rafky rezaly asfalt a o gumach se neda rict ze to byl nizkoprofil. Byl to pickup na bordel z dilny , takovej kakabus (nebo tak nejak se rika popelarum) a vezl jsem to asi 100m na servisu . Ale jinak 1500kg odveze v klidu . Nevim kolik to vazilo ale okolo 2500kg urcite i desta skuhrala

doplněno 22.05.12 19:32:

jinak Couriera co jsem mel tak do nakldadoveho prostoru jsem nahazel sut a bylo to do 3/4 boudy a take vydrzel , akorat druhy den me praskly oba klouby soucasne tak jsem ho prodal

Hmm to já v obyčejný emkový 105 s motorem ze stovky vezl jen 740kg + cca120kilo moje maličkost!

mux

Tady někdo neumí vyhlášku *smich* souprava muže jet max. 80 km/h v ČR. A když máš na to auto tak mužež i 150 naložený *hi*

buky*

V technickém průkazu vleku je max. povolená rychlost 1OOkm,na zadním čele taky, těžko to bude jezdit samo, tak kde je chyba nevíš?

fakt

Můžete citovat předpis, který omezuje rychlost soupravy na 80 kmh? A co to je vyhláška, myslíte zákon 361/200 Sb.?

buky*
hodnocení

0x

Koupil bych agados handy 3 s dvojitou ( véčkovou ojí), je na 13" kolech, 100KM, pomocný kolečko, já ho mám i s boudou a v Bauhausu ho měli za lepší cenu než v Říčanech v jejich zastoupení. Mně stál 16900,- Bez tý boudy a oblouků je za něco přez 10 000, je to kvalitní a díky dvojité oji se to nekroutí. Ofiko to uveze asi 650kg.

suchma*
hodnocení

Agados handy 3 jsem našla za cca 14.tis... V Bauhausu jsou levnější? V globusu mají vozíky EU s přídavnou výztuhou za 10.500,-, není lepší než Agados handy 3 bez výztuhy?

buky*

Agados je český výrobce( jen osa je SRN), veškeré náhradní díly jsou ihned k sehnání, to u toho EU bude asi horší. Je to na vás, já vám agados mohu jen doporučit, je opravdu kvalitní a nekoroduje. Vyvarujte se malých kol, jsou s tím problémy- stabilita, rychlost, opotřebení atd.

suchma*
hodnocení

Kola má 13"... to by bylo v pohodě, nad náhr. díly jsem nepřemýšlela...

Jak je to vůbec se zakoupením nového vozíku, lze s ním ihned odjet z obchodu? Nebo se musí nejdřív přihlásit, poté se značkou vyzvednout? Nebo při koupi dostanu převozní značky?

buky*

Ne nelze. Vozík zakoupíte u prodejce, ten vám vydá doklad o zakoupení a TP. S těmito doklady uzavřete povinné ručení,( pojišťovna uzavře smlouvu na WIN, protože ještě není SPZ a opačně to nejde), vyplníte přihlášku vozidla do evidence vozidel na reg. vozidel, obdržíte osvědčení o TP a SPZ. S tímto zpět k prodejci, který vám vozík vydá.

solenza*

Ano, takhle by se to mělo správně udělat. My, když jsme kupovali vozík v Obi, tak jsme si ho hned odvezli 40km domů. Bez PR i značek. Poté jsme ho teprve přihlásili. Táhli jsme ho normálně za autem. I kdyby Vás zastavila hlídka, tak si myslím, že když se jedná jen o vozík a auto by bylo OK, tak by to moc neřešili, nebo by dali pokuty v nejnižších částkách. Ale je to risk, to přiznávám.

zambola

Agados nikdy v životě, je to jen hromada plechu...tak na vození peří dobré, ale dřevo aj stavebniny na pytel...a jak jsem se koukal, tak ta v-oj je tam jen kvůli toho, aby ta plechová krabice držela pohromadě. a co se týče 10´´ kol, tak není 10´´ kolo jako kolo...jsou 10´´ kola, kde jedno unese 850 kg. Ale říkám, lidská hloupost koupit si z obi přívěs...

moto*

Mám vozík z Agadosu cca 20 let a je to neskutečný dělník. Papirově má nosnost tuším 400 kg a jednou jsem na něm vezl nějaké strojní díly a dodatečně jsem dle mauálů spočítal že měly 1300 kg. Je tedy fakt, že jsem tehdy přifouknul na 5 atm abych nejel po ráfcích. :-D Zaleží samozřejmě na modelu. Pokud jste koupil nějakou nejlevnější plechovku, tak se nedivím nespokojenosti.

vasekprusek
hodnocení

0x
Mám vozík Agados Handy 3 koupený v Obi v zanovním stavu . Pc v akci 13000 Kč . Prodám za 10000 Kč . Kupuju si dodávku tak musí z domu.

josefbulin
hodnocení

0x

Mám vozík za osobák s koly 4x8" na 3 metráky,vlastní výroby již 32 rokú ! Jsem sním velice spokojen,na běžný

odvoz matroše na chatu a zahradu malý kola úplně stačí ! Dá se vést i těžší náklad ! BUL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]